Bru Upkot officieel geopend door ULB, VUB & gemeente Elsene

21-11-2016

De grootste universiteiten Brussel, de Vrije Universiteit Brussel  & Université libre de Bruxelles, bundelen hun krachten om studenten betere en betaalbare huisvesting te bieden. Dat resulteerde in Bru Upkot.  Een vroeger kantoor werd omgebouwd tot een wooncomplex met studentenkamers. 

In september 2016 opende Upgrade Estate Bru Upkot. Een conversie van een bestaand kantoorgebouw naar een groot, maar persoonlijk studentencomplex. Heel bijzonder is het Belgische tintje aan dit project. De kamers zijn namelijk netjes verdeeld onder VUB en ULB.

Het gaat om een mix van kamers en studio’s met de nadruk op hippe leefruimtes die in ware Upkot-stijl werden ingericht. In de tuin wonen echte kotkippen die het organisch afval van de studenten verwerken. Aan ontspanning voor de student geen gebrek, zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van een cinemazaaltje, fitness, art room en andere ruimtes om hun vrije tijd in te besteden.

Naast duurzaamheid en een toffe community, hecht Upgrade Estate ook veel belang aan een goede verstandhouding met overheid en onderwijsinstellingen. Bru Upkot opende daarom op vrijdag 25 november de deuren voor een meet & greet met de studenten, de overheid en de onderwijsinstellingen. In aanwezigheid van Burgemeester Dufourny, Schepen Gilson, Pro Rector Paul De Knop (VUB) en Vice Rector Jean-Michel de Waele (ULB) stelden de studenten er met trots hun project voor!