Mia Upkot ontvangt haar buren!

28-11-2016

Een goed nabuurschap en  duurzame collectieve studentenhuisvesting, twee aspecten die Upgrade Estate, specialist in studentenhuisvesting, hoog in het vaandel draagt. Reden te meer om een meet & greet te organiseren met de studenten van Mia Upkot en de buurtbewoners.

In september 2016 opende Upgrade Estate ‘Mia Upkot’, haar zesde collectieve studentenhuisvestingsproject in Gent (het 14de in België). Vandaag is het een bruisend studentencomplex dat 120 studenten van zeer diverse studierichtingen huisvest.

Het gaat om een mix van kamers en studio’s met de nadruk op de hippe leefruimtes die in ware Upkot stijl werden ingericht. In de tuin wonen echte kotkippen die het organisch afval van de studenten verwerken. Het dak is voorzien van zonnepanelen, goed voor 26 000 Kwh per jaar of elektriciteit voor 10 huishoudens. Bovendien houden regenwaterrecuperatie, extra isolatie en ledverlichting de energierekening voor de studenten binnen de perken.

Naast duurzaamheid hecht Upgrade Estate ook veel belang aan een goede verstandhouding tussen de studenten en de buurtbewoners. Mia Upkot opende daarom op donderdag 24 november haar deuren voor een meet & greet met haar buurtbewoners. In aanwezigheid van o.m. schepenen Tom Balthazar, Christophe Peeters en de onderwijsinstellingen UGent en HoGent hebben de studenten, samen met onze inwonende studentencoach Dorothee De Ganck, met trots hun buren rondgeleid.