Overslaan en naar de inhoud gaan

Connecting The Dots - Christophe

Christophe is laatstejaarsstudent Bouwkundig Tekenen aan Howest, Upkotter in Brugge en ijverige jobstudent. Toen het coronajaar zijn studentenleven overhoop gooide, kreeg hij steun uit onverwachte hoek. 

Zonder het Upgrade Solidarity fonds, zat ik niet meer Upkot"Na een jaar pendelen tussen Boortmeerbeek en Brugge, was ik klaar voor een eigen plek. Ik ging een kijkje nemen in Brugge Upkot dat op wandelafstand van mijn campus ligt. Ik was meteen verkocht: een goed uitgeruste keuken, een eigen badkamer, deftige meubels, goede isolatie… Ook qua prijs viel het mee. Want de huur betaal ik zelf, met studentenjobs in ZOO Planckendael en een Brugs hotel.”

"Vorig schooljaar was een moeilijk jaar. De paasvakantie is normaal gezien een grote bron van inkomsten. Door de coronamaatregelen viel die bijverdienste weg. Omdat ik niet kon rekenen op steun van thuis, was ik het Upgrade Solidarity fonds erg dankbaar. Zonder hun bijdrage, zat ik niet meer Upkot."

"In september startte ik een nieuwe studentenjob bij Brugge Upkot. Als assistent coach ontving ik nieuwe bewoners, onderhield ik de gemeenschappelijke ruimtes en was ik het eerste aanspreekpunt. De ideale studentenjob, want ik bleef sowieso hier tijdens de weekends en kende de community al. Onlangs gaf ik mijn taak door aan een nieuwe assistent, zodat ik me kan focussen op mijn stage."

 

Christophe en Upkot coach Pascale