Overslaan en naar de inhoud gaan

Upcycling

Upcycling

Upgrade Estate en duurzaamheid. Yep, twee handen op één buik! Vanaf het prille begin maakt 't al deel uit van ons DNA.


Voor ons betekent 'Upcycling' dat we niet telkens nieuwe items moeten aanschaffen om een geslaagd interieur te creëren. Je kan namelijk ook met vintage materialen voor een leuke aankleding zorgen. Daarom proberen we zoveel mogelijk aan Upcycling te doen in onze interieurconcepten.


In Bru Upkot werd bijvoorbeeld op iedere verdieping een andere sfeer gecreëerd door het gebruik van allerhande vintage materialen: vintage brillen, vintage platendraaiers, vintage wekkers, en zoveel meer. We beperken ons echter niet alleen tot Bru Upkot, ook in de andere projecten zijn we steeds creatief aan het upcyclen. Denk maar aan oude fietsbanden, lege koffiecapsules, oude LP’s, …  

 

Upcyclen Nespresso cups

 

Upcyclen is niet enkel duurzaam, het zorgt er ook voor dat je je creativiteit helemaal de vrije loop kan laten gaan. Een echte aanrader dus!

 

Wist je trouwens dat…


Studenten in elk Upkot project gemotiveerd worden om zowel duurzamer als bewuster te leven? Met 1 jaar energie van onze zonnepanelen kan je maar liefst 233 280 uren TV kijken, wat gelijkstaat aan 27 jaar. Of voor de dorstigen onder onze studenten: met 1 jaar energie van onze zonnepanelen kan je 373 500 liter bier koel houden, wat gelijkstaat aan 10 trucks mét aanhangwagen. Stof tot nadenken ?

 

 

Hieronder enkele Upcycling creaties