Overslaan en naar de inhoud gaan

31.01.2023

Keynote Johan Albrecht: 'Van energiecrisis naar klimaatneutraliteit'

Upgrade Academy (Sint-Pietersnieuwstraat 128, Gent) | 19:30 | Voor stakeholders

Calendar

De huidige energiecrisis dwingt elke organisatie anders na te denken over zijn verbruik & impact. Maar leidt deze energiecrisis ook tot de noodzakelijke versnelling van het Europese klimaatbeleid? Tussen 2014 en 2018 daalde de Europese CO2-uitstoot immers slechts met 1% terwijl de uitstoot tussen vandaag en 2050 zou moeten dalen met 95%.

Wat leert de huidige energiecrisis ons over ons energie- en klimaatbeleid? Wat zijn de systeemfouten in het huidige beleid en zijn er nog alternatieven? Kunnen flexibele organisaties de huidige impasse doorbreken?

Wie is Johan Albrecht?

Johan Albrecht (geboren in 1968) is professor economie aan de Universiteit Gent en stichtend lid van de denktank Itinera Institute. Hij studeerde aan de universiteiten van Gent, Oxford (UK) en Wageningen (NL). Hij is auteur van tien Nederlandstalige boeken en meer dan 50 publicaties in internationale tijdschriften en verzamelwerken. Zijn meest recente boek ‘Klimaatneutraal in 2050?’ verscheen in juni 2022.

Johan Albrecht
Upgrade Academy

Inschrijven voor
de keynote

De keynote van Johan Albrecht is jammer genoeg volzet. Wil je graag op de wachtlijst geplaatst worden? Stuur dan een mailtje naar julie.dujardin@upgrade-estate.be.