Webinar – Slim omgaan met jouw spaarcenten
De voorbije weken en maanden werd je wellicht online én offline overspoeld met krantenartikelen over jouw spaarcentjes. De Belg zou op een enorme berg spaarcenten zitten, maar liefst ongeveer 275 miljard euro. Bovendien is de rente van de spaarboekjes laag en zal deze laag blijven (misschien zelfs verlagen) in de toekomst.
Heel vaak weten mensen niet wat te doen met hun reserve en laten ze hun spaarcenten daarom gewoon rusten bij de bank. Daardoor is het zo goed als onmogelijk om er rendement uit te halen. Zeker gezien de actuele inflatie van bijna 1,9%.
Met de Upgrade Academy willen we graag kennis delen met onze stakeholders. Daarom vonden we het nuttig om een webinar te organiseren rond die spaarcenten en je een inkijk te geven in alternatieve spaar- en beleggingsformules.
Eerste hulp bij beleggen
Onze CFO, Jean-Marie Vanderstichele, nam het woord en presenteerde een “Eerste Hulp Bij Beleggen”. Hieronder geven we de belangrijkste tips mee:
Er is een aan te raden volgorde:
- Spaarrekening: een deel van jouw spaarcenten moet sowieso op je spaarrekening blijven staan als buffer voor onverwachte uitgaves aan jouw huis, jouw wagen of door een persoonlijke tegenslag zoals ziekte of werkloosheid. Algemeen advies: 3 tot 6 netto maandlonen.
- Pensioen- en langetermijnsparen: pensioen- en langetermijnsparen zijn fiscaal interessante opties waar je belastingvermindering mee kan krijgen.
- Beleggen: een brede waaier aan alternatieven voor klassieke spaarproducten zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, kunst, vastgoed, etc.
Als je wilt beleggen, heeft Jean-Marie vijf belangrijke aanbevelingen voor je. Beleggen doe je namelijk:
- Alleen met geld dat je op langere termijn kan missen;
- Best door je spaargeld te spreiden over verschillende beleggingsproducten;
- Door zelf het moment van kopen en/of verkopen te bepalen;
- Door te weten waarin je investeert en er de risico’s van te kennen;
- Door geduld te hebben ?
Meer info op www.wikifin.be of www.fsma.be
De ideale beleggingsvorm vinden
Verder ging Jean-Marie nog een stuk dieper in op de verschillende beleggingsvormen en vergeleek hij ze onderling met elkaar.
Investeren bij Upgrade Estate – en dus in Upkot of Upliving projecten - differentieerde zich vooral ten opzichte van andere beleggingsproducten door een laag risico, lage instapkosten en een zorgeloos gevoel voor de investeerder (geen administratie of opvolging). Bovendien kan je in de projecten rekenen op een jaarlijks cashrendement waarbij geen verdere kosten of belastingen in rekening worden gebracht.
Daarnaast onderscheidt Upgrade Estate zich van andere spelers op de markt door volgende sterktes:
- Integraal beheer van de realisaties
- Ecologische duurzaamheid
- Maatschappelijke en sociale meerwaarde
- Een scherpe en innovatieve geest
- Customer centricity als klantvriendelijke cultuur
- Frisse architectuur met unieke interieurbeleving.
Maak een afspraak voor vrijblijvende info over onze investeringsmogelijkheden.