Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale impact en maatschappelijke meerwaarde creëren,
dat is onze missie. 

Dit doen we op ecologisch, sociaal en economisch vlak.

Upgrade Estate wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en is steeds op zoek om een meerwaarde te creëren die verder gaat dan het louter behalen van financiële targets en resultaten. Daarom zetten we volop in op ecologische & sociale duurzaamheid.

 
Op deze manier willen we positieve impact maken op de samenleving. We gebruiken de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties als leidraad voor onze acties.

Ons duurzaamheidscharter wordt onderschreven door al onze partners.

Hoe maken we vandaag al impact?

Inzetten op alle domeinen.

De voorbeelden van hoe we op sociale, ecologische & economische domeinen het verschil proberen te maken, zijn eindeloos. We lijsten voor jullie graag een aantal initiatieven op waar we bijzonder trots op zijn. De meeste van onze duurzame acties werden al gevalideerd door externe organisaties zoals VOKA & Unitar.
VOKA
VOKA

Onze acties worden jaarlijks
gecertificeerd door VOKA

SDG Champion
Unitar SDG Champion

In 2023 werden we verkozen als een
Unitar SDG Champion

Future Fit
Future-Fit pioneer*

We gebruiken de Future Fit Business
Benchmark management tool

Duurzaam bosbeheer
 
Duurzaam bosbeheer

Voor het duurzaam beheer
van ons bos in Finland

Future Fit Pioneer

We vinden het belangrijk om onze voortgang richting future-fitness te meten. We gebruiken hiervoor de Future Fit Business Benchmarkt management tool. Op die manier bouwt Upgrade Estate mee aan een maatschappij die ecologisch herstellend, sociaal rechtvaardig & economisch inclusief is. Benieuwd naar ons Future-Fit Statement of Progress Report?

Ontdek ons Future-Fit rapport

Ecologische
duurzaamheid

Limoengroen

Limoengroen, onze duurzame spin-off, focust op diverse thema’s rond energietransitie, datamonitoring, hernieuwbare technieken en duurzaam bouwen. In elk project beperkt Limoengroen de energievraag door intelligent te ontwerpen, innovatieve technieken te implementeren & optimaal te isoleren. Daarnaast gebruikt Limoengroen duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmteboilers, warmtepompen, recuperatie van water,…

Duurzaam bouwproces

De transitie naar duurzaam en circulair bouwen is volop ingezet. De klimaatveranderingen zijn uitdagend, en bijgevolg ook onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Deze ingesteldheid start bij de ontwikkeling van onze bouwprojecten en wordt verder gezet tijdens het bouwproces. Ons langetermijnbeheer garandeert een voortdurende verduurzaming.

BIM

Zero Carbon

Sinds 2020 bouwen we gasvrij en we verduurzamen de bestaande energie-installaties van oudere gebouwen. In onze groene energy hUP zetten we in op de implementatie van duurzame energie, beperken we de energievraag & verhogen we de efficiëntie van het energieverbruik.

Zero Carbon - zonnepanelen

Houtbouw

We ontwikkelen onze eerste projecten in houtbouw. Dit is een belangrijke uitdaging om onze CO₂ uitstoot tijdens het bouwproces tot nul te herleiden in 2035. Door de aankoop van 2 bossen in Finland, leren we bij over duurzaam bosbeheer en de mogelijkheden van houtbouw.

houtbouw

Biodiverse belevingstuinen

We gaan voluit voor een aantrekkelijke groene buitenomgeving. Zo tillen we niet enkel de leefkwaliteit van onze eigen huurders naar een groener niveau, maar ook de stad krijgt een groene opwaardering. Onze landschapsarchitect ontwerpt creatieve groene concepten en we zetten in op vergroening in de stad.

Biodiverse belevingstuinen

Upcycling

Upcycling vind je terug in de interieurvormgeving van al onze projecten. Daarnaast verwerken we ook bouwafval in het ontwerp, de tuin en bewegwijzering. Studenten die hun oude kotspullen na hun studies willen doorverkopen aan nieuwe studenten, kunnen hiervoor terecht op onze Upkot Marketplace.

Upcycling

Ontwikkeling eigen zonneparken en windturbines

Onze ecologische duurzaamheidsstrategie is om in 2035 een net zero carbon organisatie te zijn. Om ons energieverbruik binnen onze projecten te voorzien van 100% hernieuwbare energie ontwikkelt Upgrade Estate eigen windturbines en eigen zonneparken.

Solar Farms

Duurzame Due Diligence

Als bedrijf voelen we ons niet enkel verantwoordelijk voor onze eigen impact op milieu, mensenrechten, arbeidsomstandigheden & de strijd tegen corruptie, maar ook voor die van onze leveranciers & aannemers. Daarom gaan we in dialoog over hoe we samen met partners & leveranciers degelijke impact in de volledige toeleveringsketen kunnen voorkomen. Samen doen we aanpassingen in het productieproces. Onze leveranciers, partners & aannemers onderschrijven mee ons duurzaamheidscharter.

Duurzame Due Diligence

Sociale
duurzaamheid

coaches

Coach als held
van het concept

In onze filosofie van connectie, coaching en community staat de ervaring van de huurder centraal. Onze coaches vormen de centrale spil in elk project van Upgrade Estate.

Meer weten?

Diversiteitstraject

Tijdens ons intern diversiteitstraject bekijken we steeds kritisch hoe we omgaan met mensen van verschillende afkomst, geslacht, religie, leeftijd,… We zijn bijzonder trots op ons zakwoordenboekje dat projectleiders gebruiken om op de werf in 8 talen te communiceren.

Diversiteitstraject

Upgrade Solidarity

Onze eigen private stichting wil tegemoet komen aan de noden van onze huurders. Vandaag zetten we hiermee in op het mentaal welzijn van onze studenten. Via het Feel Free To Talk project kan elke student di het mentaal moeilijk heeft, tot 3 gratis sessies boeken bij en psycholoog.

Upgrade Solidarity

Great Place to work

Upgrade Estate is gecertifieerd door Great Place to Work en behoort tot de top 5 van Best Workplaces! De survey in 2022 wees op een trustindex van 95% bij onze medeMerkers. Een groot vertrouwen in de bedrijfsstrategie en in het management, plezier onder elkaar en een gevoel van trots om deel te kunnen uitmaken van ons project zijn typerend voor onze Upgrade Estate werkomgeving.

Meer weten?

Great Place to work

Upgrade Charity

Onze missie is: sociale impact en maatschappelijke meerwaarde creëren. Dit doen we op verschillende manieren en met verschillende projecten. We zoeken steeds een link met ons bedrijf en trachten in te schatten of we met onze goede doelen acties voldoende sociale impact maken. Vandaag zetten we met Upgrade Charity in op onderstaande goede doelen. Daarnaast steunen we ook nog tal van lokale & kleinere initiatieven met een gift of met het gebruik van onze locaties voor hun evenementen.

Meer weten?

Upgrade Charity
Upgrade Academy

Als huurders, investeerders, partners en medeMerkers van Upgrade Estate word je automatisch lid van de Upgrade Academy en kan je gratis deelnemen aan tal van activiteiten.

Economische
duurzaamheid

Patrimonium-
vennootschap

Bij Upgrade Estate denken wij niet ‘in kotjes’. Je investeert in een patrimoniumvennootschap van een specifiek project en wij bouwen, verhuren en beheren. Zo denken wij holistisch over elke fase van een project heen én steeds in functie van de eindgebruiker.

Patrimoniumvennootschap

Real Estate as a service

We ontzorgen onze huurder & investeerder door het sociaal, ecologisch & economisch duurzaam beheer te garanderen op lange termijn.

coach Jasper intrede

Hoe zullen we in de toekomst nog meer impact maken?

Upgrade Estate wil tegen 2035 net CO₂ neutraal zijn op scope 1, 2 & 3. We zullen onze koolstofemissies maximaal gaan reduceren om daarna nog een kleine restfractie kwalitatief te compenseren. Hiervoor baseren we ons op de Science Based Targets (SBTi) methode.

Onze tussentijdse doelstellingen kan je gewoon inkijken.

Ontdek ze hier

toekomstige impact