Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaamheid in de praktijk
meer dan loze woorden

 

De transitie naar duurzaam en circulair bouwen is volop ingezet. De klimaatveranderingen zijn uitdagend, en bijgevolg ook onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Deze ingesteldheid start bij de ontwikkeling van onze bouwprojecten en wordt verder gezet tijdens het bouwproces. Ons langetermijnbeheer garandeert een voortdurende verduurzaming.

planet
people
pros
partner

Ontdek onze goals tot 2035        Bekijk onze duurzaamheidsacties

 

Het duurzaamheidscharter wordt mee onderschreven door al onze partners.

Omdat het duurzaamheidsbeleid en de acties van Upgrade Estate volledig
in lijn liggen met de duurzame ontwikkelings
doelstellingen van de Verenigde Naties, kregen we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen en een certificering als UNITAR SDG Pioneer
VOKA

Upgrade Estate is een Future-Fit Pioneer!

Future-Fit verwijst naar de Future-Fit Business Benchmark, een management-tool die bedrijven kunnen gebruiken om hun future-fitness en de weg er naartoe, te meten. De benadering van Future-fitness slaat hier op alle aspecten van duurzaamheid, is zeer sterk wetenschappelijk onderbouwd en uiteraard in lijn met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zo kan een bedrijf meten welke impact ze op de samenleving heeft, hoe ze eventuele negatieve impact kan wegwerken en hoe ze positieve impact kracht kan bijzetten.

Meer lezen

Future fit

Limoengroen,
de duurzame spin-off van
Upgrade Estate

Limoengroen focust op diverse thema's rond energietransitie, datamonitoring, hernieuwbare technieken en duurzaam bouwen.

 

foot

Zero carbon

We hebben belangrijke stappen gezet om onze zero carbon strategie uit te rollen in de toekomst. Sinds 2020 bouwen we gasvrij en het startschot werd gegeven voor de verduurzaming van bestaande energie-installaties. Daarnaast zijn studies lopende over houtbouw om ook de CO² uitstoot tijdens het bouwproces tot nul te herleiden tegen 2035.

Groene energieopwekking en -recuperatie

We streven het trias energetica principe na: we beperken de energievraag, implementeren duurzame energie en verhogen de efficiëntie van het energieverbruik. Daarnaast zetten we volop in op energiemonitoring en energietransitie van bestaande en nieuwe projecten.

zonnepaneel

Kotkippen

De kotkip als duurzaamheidsmascotte sensibiliseert huurders om duurzaam te leven met ecotips en campagnes in onze gebouwen. In de tuinen van onze projecten zitten échte kotkippen die het organisch afval van onze huurders (niet enkel bij studenten) verwerken tot kakelverse eitjes. Daarnaast worden initiatieven opgezet zoals een moestuin, compostvat of 'zero waste' frigo's.

koekip
deelwagen

Deelmobiliteit

Huurders kunnen gebruik maken van deelfietsen in al onze projecten. In Upliving en Upoffiz integreren we EV charging en voorzien we deelwagens.

Upcycling

Upcycling is een vast gegeven in onze interieurontwerpen. Upcycling vind je terug in het interior design van al onze projecten. Daarnaast verwerken we ook bouwafval in het interieurdesign, de tuin en bewegwijzering. Studenten die hun oude kotspullen na hun studies willen doorverkopen aan nieuwe studenten, kunnen hiervoor terecht op onze Upkot Marketplace.

upcycling
Biodiversiteit

Biodiverse belevingstuinen

We gaan voluit voor een aantrekkelijke groene buitenomgeving. Zo tillen we niet enkel de leefkwaliteit van onze eigen huurders naar een groener niveau, maar ook de stad krijgt een groene opwaardering. Onze landschapsarchitect ontwerpt creatieve groene concepten en we zetten in op vergroening in de stad.