Overslaan en naar de inhoud gaan

Upgrade Charity

Waarom steunen we met Upgrade Estate bepaalde goede doelen?
 

Het antwoord zit in onze missie: sociale impact en maatschappelijke meerwaarde creëren. Dit doen we op verschillende manieren, en met verschillende projecten.
 

We zoeken steeds een link met ons bedrijf en trachten goed in te schatten of we met onze charity projecten voldoende sociale impact maken.
 

Vandaag zetten we met Upgrade Charity in op onderstaande projecten. Daarnaast steunen we ook nog tal van lokale & kleinere initiatieven.

Upgrade Solidarity

Doel
Om tegemoet te komen aan de noden bij onze meest kwetsbare huurders tijdens de coronacrisis in 2020 richtten we de private stichting Upgrade Solidarity op. We konden hiervoor rekenen op de solidariteit van onze investeerders en onze medeMerkers die een vrije bijdrage stortten om hun steentje bij te dragen.


Studenten die het financieel moeilijk kregen konden aan de hand van objectieve en meetbare criteria een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de huur. Een 40-tal studenten waren hierdoor in staat om hun studies verder te zetten zonder hun studentenkamer te moeten opzeggen.


Na een bevraging bleek eveneens dat het mentaal welzijn van een deel van onze huurders bergaf ging. In het kader van onze sociale missie hebben we beslist om via Upgrade Solidarity een samenwerking op te starten met een erkende psychologenpraktijk. Studenten met mentale issues kunnen op een laagdrempelige manier een gesprek boeken bij een psycholoog. 


Deze sessies worden betaald door Upgrade Solidarity. Intussen tekenden ongeveer 150 studenten hierop in.

 

Hoe dragen we ons steentje bij?
Upgrade Solidarity zal blijvend ingezet worden om onze sociale missie te volbrengen. Studenten of young professionals in nood zullen beroep kunnen doen op de stichting. 


Upgrade Estate is niet enkel initiatiefnemer, maar waakt eveneens over de goedgekeurde aanvragen en de volledige opvolging ervan. Stakeholders die een bijdrage storten krijgen inzage in de boekhouding en worden transparant op de hoogte gehouden.

 

Spontane giften kunnen steeds gestort worden op BE44 3632 0046 0745

 


 

UpgradeSolidarity

Supporting Friends

Doel
Supporting Friends is een vereniging die lokale projecten steunt op São Tomé e Principe, een klein eiland voor de westkust van Afrika. De organisatie maakt er een erezaak van om de financiële middelen die de organisatie inzamelt voor de volle 100% in te zetten om de plaatselijke bevolking te ondersteunen.


Een groep Vlaamse dokters organiseert enkele keren per jaar medische missies met vrijwilligers artsen, anesthesisten, tandartsen en algemeen chirurgen om operaties uit te voeren in het nationaal ziekenhuis.


Supporting Friends zorgt ook voor huisvesting & onderwijs en creërt in het opvangtehuis een veilige omgeving waar bejaarden en kinderen dagelijks terecht kunnen voor een warme maaltijd en een leuke babbel

 

Hoe dragen we ons steentje bij?
Upgrade Estate steunt het project financieel en bekijkt ook of het in de toekomst mogelijk is om huisvesting aan te bieden voor studenten geneeskunde die in België stage komen lopen.


Meer info 
Wens je meer info over Supporting Friends? Bezoek dan hier hun website. 

 

Supporting Friends

   

TAJO

Doel
Talentenatelier Jongeren vertrekt vanuit de gedachte dat alleen wie kansen geboden krijgt, ze kan grijpen. Daarom organiseren ze op zaterdag praktijkateliers voor maatschappelijk kwetsbare jongeren met als doel hen het belang te leren van ‘je best doen voor later’. Ze hopen hen passies en interesses mee te geven zodat ze gemotiveerd worden te gaan studeren in een richting die hen verder brengt.
  
Hoe dragen we ons steentje bij?
Samen met TAJO organiseren onze Upkot coaches een praktijkatelier rond talenten en groepsdynamica in Prullenbos. Daarnaast stellen we onze gloednieuwe Upgrade Academy ter beschikking voor de diploma uitreiking aan het einde van het academiejaar.

 

Meer info

Wens je meer info over TAJO en hun activiteiten? Bezoek dan hier hun website.

 

tajo

Rhotia Valley Children's Home

Via Upgrade Charity gaan we bij Upgrade Estate de samenwerking aan met de Rhotia Valley Foundation in Tanzania. Het fonds is in 2006 gestart door Dr. Joris Koch en Dr. Marise Koch-Hekstra en bestaat uit de Tented Lodge en Children's Home. Toen Nele en Koenraad in 2018 deze plek bezochten, werden zij omvergeblazen door het project en wilden zij met Upgrade Estate hun steentje bijdragen. Zes getalenteerde weeskinderen worden vanuit een Upkot gebouw ondersteund, om hun dromen te realiseren. Naast dit initiatief zijn er nog tal van andere lokale projecten die we vanuit Upgrade Estate ondersteunen.

 

Wat Rhotia Valley doet
Rhotia Valley Children’s Home is een veilig weeshuis voor kinderen van de lokale gemeenschap. De organisatie helpt kinderen zonder familie om een toekomst uit te bouwen. Een toekomst met kansen! Ze geven de kinderen basisonderwijs en stimuleren jongeren die opgroeiden in het weeshuis om verder te gaan studeren. 

 

Wat Upgrade Estate doet met Upgrade Charity
De voorbije 2 jaar steunden we zes getalenteerde weeskinderen vanuit een Upkot gebouw om hun dromen te helpen realiseren. Justina & Akwelli studeerden intussen af. De inkomsten in de Tented Lodge naast het weeshuis vielen stil door de corona crisis. Daarom kozen we ervoor om ook een aantal weeskinderen te helpen om naar de middelbare school te gaan. We stellen de jongeren graag aan jullie voor.

 

Meer info

Wens je meer info over Rhotia Valley Children's Home? Bezoek dan hier hun website.
 

 

charity

Mkiwa Dawi Thuway

Geboortedatum: 6 januari 1995
Droom: onderwijzer worden
Gesponsord door Baudelo Upkot.

 

 

Kerani

Kerani Philipot-Nade

Geboortedatum: 4 april 1994
Droom: apotheker worden
Gesponsord door Ganda Upkot

 

rosemary

Rosemary Hamishi Athumani

Geboortedatum: 20 december 1995
Droom: chemielerares worden
Gesponsord door Mia Upkot.

 

 

Sylvia

Sylvia Diogratius Nyangi

Geboortedatum: 13 februari 2005

Situatie: weeskind
Gesponsord door Timi Upkot.

 

 

 

Elisabeth

Eliza-beth Elphas Janes

Geboortedatum: 21 mei 2004

Situatie: weeskind, mama overleden & papa verdwenen

Gesponsord door Gate Upkot.

 

 

 

Emeliana

Emeliana Josephati Oldiani

Geboortedatum: 5 juli 2005
Situatie: weeskind

Gesponsord door Backstage Upkot

 

VZW Stappen

Doel
Vzw Stappen is een begeleidingstehuis in de bijzondere jeugdzorg voor 29 meisjes tussen 14 en 21 jaar, geplaatst door de jeugdrechter of via de vrijwillige hulpverlening. Stappen richt zich vooral op het (her)verbinden van de jongere met zijn omgeving, zijn eigen verlangens, zijn school- of werktraject… Stappen biedt begeleiding en onderdak op maat. 

 

Hoe dragen we ons steentje bij?
In 2020 heeft Upgrade Estate een PIPO wagen geschonken aan VZW Stappen. Ze zullen de wagen opknappen en gebruiken in projecten met connecteren en herintegratie als hoofddoel.

 

Meer info
Wens je meer info over VZW Stappen en hun activiteiten? Bezoek dan hier hun website.