Overslaan en naar de inhoud gaan
charity

Upgrade Charity

Waarom steunen we met
Upgrade Estate bepaalde
goede doelen?

Het antwoord zit in onze missie: sociale impact en maatschappelijke meerwaarde creëren. Dit doen we op verschillende manieren en met verschillende projecten. We zoeken steeds een link met ons bedrijf en trachten in te schatten of we met onze charity projecten voldoende sociale impact maken. Vandaag zetten we met Upgrade Charity in op onderstaande projecten. Daarnaast steunen we ook nog tal van lokale & kleinere initiatieven.

 

Ontdek al onze goede doelen

Heart

Ons eigen goede doel

Upgrade Solidarity

Om tegemoet te komen aan de noden bij onze meest kwetsbare huurders tijdens de coronacrisis in 2020, richtten we de private stichting Upgrade Solidarity op. We konden hiervoor rekenen op de solidariteit van onze investeerders en onze medeMerkers die een vrije bijdrage stortten.

Studenten die het financieel moeilijk kregen, konden aan de hand van objectieve en meetbare criteria een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de huur. Een 40-tal studenten waren hierdoor in staat om hun studies verder te zetten zonder hun studentenkamer te moeten opzeggen.
 

Na een bevraging bleek eveneens dat het mentaal welzijn van een deel van onze huurders bergaf ging. In het kader van onze sociale missie hebben we beslist om via Upgrade Solidarity een samenwerking op te starten met een erkende psychologen-praktijk. Studenten met mentale issues kunnen op een laag-drempelige manier een gesprek boeken bij een psycholoog. 

Deze sessies worden betaald door Upgrade Solidarity. Intussen tekenden ongeveer 255 studenten hierop in. Spontane giften kunnen steeds gestort worden op BE44 3632 0046 0745

Upgrade Solidarity - Burggravenlaan 31 - 9000 Gent  | Ondernemingsnummer: BE 0745 864 672

 

Photograph

Ontdek hier de andere goede doelen die we steunen

Supporting Friends
Supporting Friends

Supporting Friends is een vereniging die lokale projecten steunt op São Tomé e Principe, een klein eiland voor de westkust van Afrika. De organisatie maakt er een erezaak van om de financiële middelen die de organisatie inzamelt voor de volle 100% in te zetten om de plaatselijke bevolking te ondersteunen.

tajo
TAJO

Talentenatelier Jongeren vertrekt vanuit de gedachte dat alleen wie kansen geboden krijgt, ze kan grijpen. Daarom organiseren ze op zaterdag praktijkateliers voor maatschappelijk kwetsbare jongeren met als doel hen het belang te leren van ‘je best doen voor later’.

valley
Rhotia Valley Children’s home

Via Upgrade Charity gaan we bij Upgrade Estate de samenwerking aan met de Rhotia Valley Foundation in Tanzania. Het fonds is in 2006 gestart door Dr. Joris Koch en Dr. Marise Koch-Hekstra en bestaat uit de Tented Lodge en Children's Home. 

stappen
Vzw Stappen

Vzw Stappen is een begeleidingstehuis in de bijzondere jeugdzorg voor 29 meisjes tussen 14 en 21 jaar, geplaatst door de jeugdrechter of via de vrijwillige hulpverlening. Stappen richt zich vooral op het (her)verbinden van de jongeren met hun omgeving, verlangens, school- of werktraject en meer. Stappen biedt begeleiding en onderdak op maat. 

Wil jij ook een goed doel steunen?

Stort een bijdrage voor Upgrade Solidarity of bekijk op de websites van onze goede doelen wat je voor hen kan betekenen.

 

Upgrade Solidarity steunen     En bijdragen aan de sociale en duurzame missie