Overslaan en naar de inhoud gaan

Supporting Friends

Wat is het doel?

Supporting Friends is een vereniging die lokale projecten steunt op São Tomé e Principe, een klein eiland voor de westkust van Afrika. De organisatie maakt er een erezaak van om de financiële middelen die de organisatie inzamelt voor de volle 100% in te zetten om de plaatselijke bevolking te ondersteunen.

Een groep Vlaamse dokters organiseert enkele keren per jaar medische missies met vrijwilligers artsen, anesthesisten, tandartsen en algemeen chirurgen om operaties uit te voeren in het nationaal ziekenhuis.

Supporting Friends zorgt ook voor huisvesting & onderwijs en creëert in het opvangtehuis een veilige omgeving waar bejaarden en kinderen dagelijks terecht kunnen voor een warme maaltijd en een leuke babbel. 

Supporting friends
Supporting friends

Hoe dragen we ons steentje bij?

Upgrade Estate steunt het project financieel en bekijkt ook of het in de toekomst mogelijk is om huisvesting aan te bieden voor studenten geneeskunde die in België stage komen lopen.

 

Wens je meer info over Supporting Friends? Bezoek dan hier hun website

TAJO

 

Wat is het doel?

Talentenatelier Jongeren vertrekt vanuit de gedachte dat alleen wie kansen geboden krijgt, ze kan grijpen. Daarom organiseren ze op zaterdag praktijkateliers voor maatschappelijk kwetsbare jongeren met als doel hen het belang te leren van ‘je best doen voor later’. Ze hopen hen passies en interesses mee te geven zodat ze gemotiveerd worden te gaan studeren in een richting die hen verder brengt.

TAJO
TAJO

Hoe dragen we ons steentje bij?

Samen met TAJO organiseren onze Upkot coaches een praktijkatelier rond talenten en groepsdynamica in Prullenbos. Daarnaast stellen we onze gloednieuwe Upgrade Academy ter beschikking voor de diploma-uitreiking aan het einde van het academiejaar.

Wens je meer info over TAJO? Bezoek dan hier hun website

Rhotia Valley
Children's home

 

Via Upgrade Charity gaan we bij Upgrade Estate de samenwerking aan met de Rhotia Valley Foundation in Tanzania. Het fonds is in 2006 gestart door Dr. Joris Koch en Dr. Marise Koch-Hekstra en bestaat uit de Tented Lodge en Children's Home. Toen Nele en Koenraad in 2018 deze plek bezochten, werden zij omvergeblazen door het project en wilden zij met Upgrade Estate hun steentje bijdragen. Zes getalenteerde weeskinderen worden vanuit een Upkot gebouw ondersteund om hun dromen te realiseren. Naast dit initiatief zijn er nog tal van andere lokale projecten die we vanuit Upgrade Estate ondersteunen.

Wat doet Rhotia Valley

Rhotia Valley Children’s Home is een veilig weeshuis voor kinderen van de lokale gemeenschap. De organisatie helpt kinderen zonder familie om een toekomst uit te bouwen. Een toekomst met kansen! Ze geven de kinderen basisonderwijs en stimuleren jongeren die opgroeiden in het weeshuis om verder te gaan studeren. 

Wat doet Upgrade Charity

De voorbije twee jaar steunden we zes getalenteerde weeskinderen vanuit een Upkot gebouw om hun dromen te helpen realiseren. Justina & Akwelli studeerden intussen af. De inkomsten in de Tented Lodge naast het weeshuis vielen stil door de coronacrisis. Daarom kozen we ervoor om ook een aantal weeskinderen te helpen om naar de middelbare school te gaan. We stellen de jongeren graag aan jullie voor.

 

Wens je meer info over Rhotia Valley Children’s home? 
Bezoek dan hier hun website

Mkiwa Dawi Thuway

Mkiwa Dawi Thuway

Geboortedatum: 6 januari 1995
Droom: Leerkracht worden
Gesponsord door Baudelo Upkot.

charity_3

Kerani Philipot-Nade

Geboortedatum: 4 april 1994
Droom: Apotheker worden
Gesponsord door Ganda Upkot.

Rosemary

Rosemary Hamishi Athumani

Geboortedatum: 20 december 1995
Droom: Chemieleerkracht worden
Gesponsord door Mia Upkot.

Sylvia

Sylvia Diogratius Nyangi

Geboortedatum: 13 februari 2005
Situatie: Weeskind
Gesponsord door Timi Upkot.

Elisabeth

Eliza-beth Elphas Janes

Geboortedatum: 6 mei 2004
Situatie: Weeskind, moeder is gestorven
en vader verdwenen
Gesponsord door Gate Upkot.

emeliana

Emeliana Josephati Oldiani

Geboortedatum: 5 juli 2005
Sitautie: Weeskind
Gesponsord door Backstage Upkot.

VZW Stappen

 

Wat is het doel?

Vzw Stappen is een begeleidingstehuis in de bijzondere jeugdzorg voor 29 meisjes tussen 14 en 21 jaar, geplaatst door de jeugdrechter of via de vrijwillige hulpverlening. Stappen richt zich vooral op het (her)verbinden van de jongeren met hun omgeving, verlangens, school- of werktraject en meer. Stappen biedt begeleiding en onderdak op maat. 

Hoe dragen we ons steentje bij?

In 2020 heeft Upgrade Estate een PIPO wagen geschonken aan VZW Stappen. Ze zullen de wagen opknappen en gebruiken in projecten met connecteren en herintegratie als hoofddoel.

 

Wens je meer info over VZW Stappen en hun activiteiten?
Bezoek dan hier hun website

Wil jij ook een goed doel steunen?

Steun één van onze goede doelen en maak impact.

 

Goed doel steunen   En bijdragen aan de sociale en duurzame missie