Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog
donderdag, 25 april 2024 |
NL

3 medeMerkers over hun mobility Upgrade

Geen betere dag dan Fiets Naar Het Werk Dag om de verhalen van deze 3 medeMerkers te brengen. Want zij gaven hun mobiliteit een duurzame Upgrade! Lees verder en ontdek waarom Anouk, Heleen en Pepijn voor Upgrade Mobility gingen.

Heleen, jij stapt al voor de 2de keer in bij Upgrade Mobility. Vertel.

Heleen: "2 jaar geleden heb ik via Upgrade Mobility een elektrische step geleased om mijn woon-werkverkeer vlotter te laten verlopen. Want in Gent centrum met de auto rijden is niet altijd even vlot. Maar met de verhuis naar The Loop werd de afstand net iets te lang om met de step te blijven doen. Dus ben ik opnieuw ingestapt en heb ik gekozen voor een elektrische stadsfiets."

Hoe verliep het beslissingsproces voor jullie?

Pepijn: "Mijn fiets was verouderd en dus kwam de vraag: ‘Welk type elektrische fiets ga ik leasen?’ Een speedpedelec kwam in me op. Zeker met de verhuis naar The Loop in het achterhoofd. Maar uiteindelijk ben ik toch gegaan voor de cargofiets omdat dat voor mij nog iets nuttiger was."

 

Heleen: "Voor de beslissing zelf ben ik langsgegaan bij de leverancier om de modellen te bekijken en uit te testen. Die heeft mij heel goed geholpen en een offerte opgestuurd. Waarna ik HR heb gecontacteerd om te zien welk effect de leasing zou hebben op mijn loon. Daarna heb ik vrij snel akkoord gegeven. En binnen de 2 weken had ik mijn fiets."

 

Anouk: "Ik had interesse om een elektrische longtailfiets te leasen. Omdat ik al een dochtertje heb en met het oog op de toekomst. Maar op dat moment zat er in het aanbod geen longtail fiets inbegrepen. Na overleg werd dat toch een optie. Een collega van me had ook al die fiets gekocht, die ik dan eens getest heb. Waarna ik de berekening liet maken en dat viel heel goed mee. Dus dan ben ik ervoor gegaan."

 

Ben je achteraf gezien blij met je keuze?

Pepijn: "Ik ben zeer blij met de keuze. Bij mij was het wel echt een bewuste keuze om zaken te kunnen vervoeren. En naast mensen heb ik bijvoorbeeld ook al een grote kerstboom vanop de Kouter vervoerd. Die had ik via Too Good To Go bemachtigd. Het is echt wel een troef om zaken te kunnen vervoeren in de stad."

 

Anouk: "Ik ben superblij. Het is echt een heel goede fiets, ik vlieg ermee naar het werk. (lacht) Ik vind het heel leuk. En waar ik vroeger sneller de auto zou genomen neem ik nu veel liever de fiets. Op minder dan 10 minuten sta ik op het werk. Wat met de auto wel langer zou zijn."

 

Het grootste voordeel tot nu toe is dus…

Pepijn: "De mogelijkheid om heel wat zaken te kunnen vervoeren. En dat je materiaal vastzit, meer dan bij een klassieke bakfiets. Van mij is het een echte cargofiets waarbij je het voorste deel kan aanpassen naargelang je wensen. Dus je kan daar een kinderzitje op zetten. Of zoals bij mij nu, 2 paneeltjes en een bak. Het is dus heel multifunctioneel. Vandaar de keuze voor die bullet. Bovendien is mijn model een vrij smal model, dat perfect in een normale fietsenstalling past. Dus ik kan hem perfect kwijt in de stad."

 

Anouk: "Dat de fiets veel laadruimte heeft. Ik heb 2 fietszakken over de hele lengte van de longtail achteraan. Dus ik kan er ook mee naar de supermarkt. En het feit dat mijn dochter er zo stevig op zit. Met mijn gewone fiets moest ik altijd oppassen dat de fiets niet omviel, ik moest hem altijd vasthouden als ze erop zat. Terwijl deze fiets ervoor gemaakt is om er een kindje, of zelfs 2, op te zetten zonder om te vallen. Het gemak om haar nu mee te nemen naar het centrum, naar de crèche,…  is echt heel groot. Plus het feit dat het elektrisch is en ik veel minder hard moet trappen."

 

Heleen: "Inderdaad, met een gewone fiets kom je helemaal bezweet toe op het werk, moet je nog douchen… Terwijl je nu op je gemak fietst, met die elektrische ondersteuning. Waardoor je op het werk toekomt zonder dat je bezweet bent. Zo hoef je niet te douchen en verlies je geen tijd."

Dankzij Upgrade Mobility zijn je verzekering, pechbijstand en onderhoudskosten inbegrepen.

Het financieel voordeel, was dat ook een beslissende factor? 

Pepijn: "Voor mij was dat inderdaad een bewuste keuze. Want het is een zeer dure fiets om persoonlijk aan te kopen. En dankzij Upgrade Mobility heb je ook de voordelen van de verzekering, pechbijstand, onderhoudskosten die inbegrepen zijn. Dus dat zijn allemaal extraatjes die je als particulier zelf zou moeten bekostigen. Je moet het ook allemaal onthouden terwijl we nu van Lotte (HR) een mailtje krijgen met een reminder voor bijvoorbeeld ons onderhoud. Dat is wel handig want dan is dat allemaal goed geregeld."

 

Anouk: "Je krijgt echt wel een dikke korting met de leasing. Ik geloof dat ik iets minder dan de helft van de normale prijs zal betalen voor mijn fiets. Dus het is heel voordelig en maandelijks valt dat echt goed mee, omdat wij ook een fietsvergoeding hebben. Zo’n fiets zelf moeten kopen is wel pittig, dit is een fiets van ongeveer 6000 euro. Zelf zou ik hem niet gekocht hebben. En na 3 jaar kan je nog beslissen wat je doet, de fiets behouden of een ander model leasen. Ik voel me zo minder gebonden."

 

Zou je het andere collega’s aanraden? Waarom wel of niet?

Pepijn: "Eerst en vooral, wil ik gewoon aanraden om met de fiets naar het werk te komen. Omdat je zo iedere dag beweging hebt. En omdat je zo op een rustige manier en niet op een stressvolle manier aan je dag kan beginnen. De Bullitt fiets zelf zou ik ook aanraden. Mijn ervaring leert dat de fiets wendbaar is doordat hij iets smaller is en daardoor makkelijker om manoeuvres mee uit te voeren. En sowieso is elektrisch rijden leuk natuurlijk."

 

Heleen: "Ik zou het zeker aanraden want het proces liep heel vlot. Ook de service bij de handelaar is heel goed. Je kan er altijd terecht. Verder heb je ook 3 jaar waarborg, gratis onderhoud... Daarvoor komen ze zelfs tot op kantoor. En het is echt een makkelijk vervoersmiddel als je in de buurt van het werk woont. Je vermijdt al het verkeer en fietst op je gemak naar het werk. Wat bovendien nog ontspannend werkt ook na een werkdag!"

 

Anouk: "Volgens mij zal je ook geen betere deal vinden voor een fiets van zo'n hoge kwaliteit. Zeker omdat je verzekering, pechverhelping, herstellingen… allemaal inbegrepen zijn. Ook de verzekering voor diefstal is een belangrijke. Dat is heel geruststellend."