Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog
maandag, 18 januari 2021 |
NL

Advies van Nele Van Damme over jong ondernemerschap 

Als 21-jarige student zette Nele Van Damme, samen met Koenraad Belsack, haar eerste stappen als jonge ondernemer. Het pizzakraam dat het ondernemerskoppel uitbaatte, groeide uit tot een waardegedreven bedrijf dat huisvesting voor studenten & young professionals bouwt en beheert. Of Nele een carrièrestart als student-ondernemer aanbeveelt, werd haar gevraagd in podcastaflevering #3 van Vlerick Change Makers. Lees hieronder haar weloverwogen antwoord en advies voor ondernemende jongvolwassenen.

 

Van student naar intrapreneur tot entrepreneur

“Een bedrijf runnen is nogal een uitdaging”, geeft Nele toe. “Iedereen wil ondernemen, maar simpel is het niet. Meteen het ondernemerschap induiken, is volgens mij dus geen goed idee, omdat je mogelijks een vooringenomen standpunt hebt. Mijn advies? Ambieer eerst een carrière als intrapreneur in een fijn bedrijf met de juiste waarden. Vind je die ondernemende rol fijn, dan kun je je eigen zaak overwegen.”

 

Persoonlijke ontwikkeling in de strijd tegen de war for talent

“In de war for talent merk ik op dat de meest interessante bedrijven vanuit een waardegedreven bedrijfscultuur investeren in opleidingen, om groei en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Ook Upgrade Estate organiseert stage- en mentorprogramma's in de Upgrade Academy. Ik ben er zeker van dat young professionals en young potentials daarom voor ons kiezen. Ze identificeren zich met de waarden van ons bedrijf, en dat is erg belangrijk aan het begin van een succesvolle carrière.”

 

Best Workplace: het geheim

“Bij Upgrade Estate erkennen we het belang van het welzijn van onze medewerkers. Het pronkt al lang bovenaan onze prioriteitenlijst. Tijdens de coronacrisis werden we zelfs Best Workplace en behaalden we binnen de categorie ‘kleine ondernemingen’ de achtste plaats van beste werkplekken in België. Daar zijn we erg trots op, maar we blijven bijleren. Communicatie en empathie zijn key. In de toekomst hoop ik, ook als leidinggevende, nog meer te investeren in een waardegedreven organisatie.”

 

Lees ook: Het ondernemersparcours van Nele Van Damme: “Ik heb het gevoel dat het beste nog moet komen.”

 

Of beluister de volledige podcastaflevering van Vlerick Change Makers voor meer inspirerende ondernemersideeën van Nele.