Overslaan en naar de inhoud gaan

Bro Upkot FC raast naar de overwinning in Upkot-shirts

Blog
maandag, 24 april 2023 |
NL
Eindelijk waren we er eens bij: een zaalvoetbal match van onze studenten uit Bro Upkot. De ploeg werd in september opgericht door een bende bevriende studenten: de geboorte van 'Bro Upkot FC'! In onze filosofie waar connectie en community centraal staan, steunden we deze ploeg maar al te graag met gepersonaliseerde Upkot-truitjes.

Het idee ontstond vorig academiejaar al: Upkot-studenten uit onze grootste studententoren 'Bro Upkot' speelden met het idee om een eigen zaalvoetbalteam op te richten. Wat begon als een idee, werd al snel realiteit, want in september 2022 speelden ze hun eerste officiële voetbalmatch in sportzaal Hekers. Uiteraard zocht de ploeg nog een passende sporttenue en dat had ook de coach van Bro Upkot snel opgevangen. Van het één kwam het ander, en voor ze het wisten speelde het team met gepersonaliseerde Upkot-shirtjes.

 

En dat verhaal van connectie gaat nog verder: want de truitjes zijn gedrukt door de papa van één van de spelers. Ook een teamgenoot Joey was er nauw bij betrokken en ontwierp het 'Bro Upkot FC'-logo.

 

(Lees verder onder de foto)

Een van de upkot studenten op het speelveld
En nu terug naar de match!

De zestiende match al... Waar er ondertussen trouwe supporters naar komen kijken. Er werd stevig gesupporterd voor de kotgenoten die op het veld stonden. En de teamgeest zat goed, want ook de bankzitters waren hevig aan het mee-supporteren.

 

(Lees verder onder de foto)

De studenten die op de tribune aan het supporteren waren
GOALLL!!! (x2)

De spanning was te snijden tijdens de match. Valstrik United scoorde de eerste goal. Dat deed Bro Upkot FC even zweten. Maar al snel herpakte de ploeg zich en gingen ze er de volle 200% voor. Als een speer liepen ze over het veld. En ja hoor, tijdens een onoplettend moment van de keeper, scoorde Bro Upkot FC net voor de pauze nog een punt: 1-1!

 

Ondanks de verwoede pogingen van Valstrik United, lukte het hen niet om tijdens de tweede helft nog te scoren. De supporters stonden op de tippen van hun tenen en de spelers liepen als nooit tevoren over het veld. Het laatste kwartier gaat in. De gemoederen laaien hoog op. En dan is het zover: het winnende doelpunt door onze favoriete ploeg op het veld.

 

Spanning alom, maar het belangrijkste: de sfeer zat goed, zeker in het publiek. Wil je hen ook vanop afstand supporteren? Ga hen dan zeker volgen op Instagram.

De Upkot boys na hun overwinning