Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog
16 donderdag 2020 |
NL

Innovatie & solidariteit in coronatijd - 5 weeks later

Vandaag zitten we 5 weken in quarantaine. Vijf weken waarin onze leefwereld bestaat uit een (geïmproviseerde) bureau, de eettafel, de zetel, het bed, de tuin en ongeveer 2 vierkante kilometer rondom de woning die al in alle richtingen bewandeld werd. Een eenvoudige maar veilige wereld. Hoe ervaren we dit ‘nieuwe’ leven, deze nieuwe levensstijl?

Upgrade Estate slaagde erin vanaf dag 1 een veilige omgeving te creëren voor alle medeMerkers door hen meteen thuis te laten werken. Ook voor de Upkot studenten konden we dit waarborgen. Talrijke studenten kozen ervoor om naar huis te gaan, een aantal bleef “Upkot”. Zij worden begeleid door hun studentencoach die ervoor zorgt dat de social distancing maatregelen toegepast worden. De coach ontsmet de gemeenschappelijke ruimtes, organiseert online activiteiten en biedt waar nodig psychologische begeleiding.
Ook op onze werven creëren we een veilige omgeving: beperkt aantal mensen op de werf, voldoende beschermingsmateriaal en strikte naleving van de coronamaatregelen. 

We beseffen ook dat niet iedereen de ruimte en het comfort heeft om in een veilige cocon het leven verder te zetten. Upgrade Estate houdt eraan het verschil te maken en dankzij een innovatieve mindset slaagden we erin om op korte termijn een aantal impactvolle initiatieven te lanceren.

Bewogen door de polemiek die ontstond over de huurgelden van studentenkoten, beseften we dat we weldoordacht actie wilden ondernemen. Naast de kwijtschelding van 6 weken EGWI (verbruik van elektriciteit, gas, water & internet) onder al onze Upkot studenten, wilden we een extra blijk van solidariteit geven tegenover onze meest kwetsbare student-huurders. 

Via het hulpfonds “Upgrade Solidarity” zullen we Upkot studenten helpen die in financiële moeilijkheden gekomen zijn door de coronacrisis. Zo kunnen studenten, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, een financiële tussenkomst per dag ontvangen. Het gaat hier dus om een langetermijnoplossing waarmee we ook in de toekomst zorgbehoevende en kwetsbare studenten kunnen helpen.

Maar hier hield het niet op voor Upgrade Estate. We wilden bijkomende hulp bieden en impact maken op verschillende fronten. Zo stonden we stil bij de uitdagingen van onze toekomstige huurders, de laatstejaarsstudenten van het middelbaar onderwijs. Zij staan vandaag voor de moeilijke opdracht een juiste studierichting te kiezen voor volgend academiejaar omdat de opendeurdagen bij universiteiten en hogescholen geannuleerd werden. Speciaal voor hen lanceerde Upgrade Estate, in samenwerking met Bothrs, een interactieve StudyBuddy. Op deze interactieve website kunnen ervaren studenten een video testimonial opladen met achtergrondinformatie over hun studierichting. Er staan reeds meer dan 75 verschillende studierichtingen op het platform.

Eén van onze Upgrade Charity projecten is TAJO, het Gentse talentenatelier dat kansarme jongeren steunt. Zij staan voor de grote uitdaging om met elk van die jongeren in contact te kunnen blijven. Vaak leven de kinderen met een groot gezin op een kleine oppervlakte en hebben ze maximaal 1 computer in het gezin. Het is voor hen vaak onmogelijk om in contact te komen met school, vrienden of de TAJO begeleiders. Het was dan ook met veel plezier dat we TAJO 6 tweedehands laptops en 5 computerschermen konden schenken.

De voorbije weken kwamen nog tal van initiatieven voorbij die Upgrade Estate een warm hart toedraagt. Zo schonken we 5.000€ aan de Gentse broers Herregodts die in samenwerking met het UZ Gent een nieuwe tool ontwikkelen in de strijd tegen corona: een alternatief beademingstoestel genaamd de Corona Ventilator.Daarnaast maakte Upgrade Estate nog eens 5.000€ vrij om snel mondmaskers beschikbaar te maken voor het zorgend personeel. 

We proberen goed voor elkaar te zorgen: voor onze naasten, collega’s, huurders en al onze stakeholders. In het bijzonder voor de mensen die het momenteel wat moeilijker hebben of voor wie een klein gebaar een groot verschil kan maken.
As we dat allemaal een beetje doen, kunnen we een golf van solidariteit de wereld in sturen.

#SamenSterk #StaySafe #Solidariteit
 

 

corona - 5 weeks