Overslaan en naar de inhoud gaan

Investeren in een eigen pand of bij Upgrade Estate (Upkot)?

Blog
woensdag, 28 februari 2024 |
NL
Overweeg je te investeren in studentenhuisvesting voor je (klein)kind dat binnenkort gaat studeren? Maar wat is nu het verschil tussen investeren in een eigen pand of bij Upkot. In onze blog gaan we hier dieper op in.
1. Investeringsbedrag

Bij een klassieke investering in een eigen pand start je vaak al met een aanzienlijk investeringsbedrag vanaf  € 200.000 à € 300.000.

Upgrade Estate daarentegen, biedt de mogelijkheid om te starten met een lager investeringsbedrag vanaf €110.000.

Daarnaast moet je ook rekening houden met extra kosten. Bij de aankoop van een eigen pand gaat dit o.a. over registratiekosten, ereloon van de notaris en diverse andere administratieve kosten. Dit komt neer op een 14-15%. En na de aankoop van je pand volgen nog de kosten voor de inrichting.

Met een investering bij Upgrade Estate maak je het jezelf veel gemakkelijker. Geen notariskosten, geen registratiekosten, ... Enkel instapkosten die variëren tussen 0 - 2 % afhankelijk van het gekozen investeringsbedrag. Een investering bij Upgrade Estate is dus een pak laagdrempeliger zowel naar extra kosten toe als naar het investeringsbedrag.

 

instapkosten

 

2. Zorgeloosheid

Bij een klassieke investering in een eigen pand moet je rekening houden met administratieve taken en opvolging gedurende het hele proces (van zoektoch tot ingebruikname, etc.). Als eigenaar van een pand blijf jij het aanspreekpunt bij eventuele problemen.

Bij Upgrade Estate nemen wij deze last van onze investeerders weg. We zijn zelf de projectontwikkelaar en verzorgen de verhuur en het beheer van jouw investeringsproject. Zo hoef jij jou geen zorgen te maken en kan je gewoon genieten van jouw opbrengsten.

 

3. Opbrengsten

Benieuwd naar het verschil in opbrengsten van een investering in een eigen pand versus een investering bij Upgrade Estate? In de video hierboven leggen we een aantal voorbeeldcases voor. Zo ontdek je de rendementen en meerwaardes van beide types investeringen.