Overslaan en naar de inhoud gaan

Zie ze groeien!

Blog
06 maandag 2022 |
NL
Groei valt op verschillende manieren te interpreteren. Voor Nele en Koenraad betekent dit op de eerste plaats persoonlijke groei. Van hen als bedrijfsleiders, maar ook van iedereen die met hen meegroeit. Onze CEO’s vertellen hoe Upgrade Estate talenten spot, kansen geeft en voor velen een hefboom vormt in hun persoonlijke ontwikkeling. 

 

MedeMerkers zien groeien vind ik het mooiste wat er is - Nele

Proficiat Nele, jij groeide uit tot inspirator op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en werd verkozen tot Sustainability Professional 2022. Voelt dit als een erkenning?

NELE: “We willen een rolmodel zijn op vlak van sustainability. Dus uiteraard is het leuk als je daar dan als nummer één uitkomt. Het voelt ook fijn als stakeholders en zelfs concurrenten zeggen: het is echt verdiend, goed bezig! Door me de afgelopen 22 jaar ook echt te verdiepen in alle aspecten van duurzaamheid — sociale, ecologische én economische duurzaamheid — werd mijn interesse in die materie alleen maar aangewakkerd. En eenmaal dat die mindset er is, word je altijd getriggerd om een stapje verder te gaan. Dat kan iedereen bij Upgrade Estate beamen.”

 

“Het heeft ons trouwens twintig jaar inspanningen en doorzettingsvermogen gekost om te weerleggen dat duurzaam 
én winstgevend zijn onmogelijk is. Die vooroordelen zijn er in bepaalde community’s nog altijd, maar er is wel een beweging in gang gezet. Ondernemen is economische, ecologische en sociale duurzaamheid in evenwicht brengen. Daar is Upgrade Estate het bewijs van. Ik pleit er dan ook voor dat duurzaamheid een verplicht vak wordt in alle economische opleidingen van onze hogescholen en universiteiten. Want daar start de mindswitch.”

Nele Van Damme Sustainable Professional Of The Year

Upgrade Estate groeit en blijft groeien. Worden jullie soms verrast door de snelheid waarmee jullie bedrijf groeit?

NELE: “Je groeit veel sneller als je als bedrijfsleider iedereen rondom jou de kans geeft om te delen in jouw persoonlijke
groei. Dat doen wij binnen Upgrade Estate echt vaak, mensen groeikansen bieden en aansporen om uit hun comfortzone te treden. Sommigen doen dat vanzelf, anderen hebben net dat duwtje in de rug nodig. Dat vind ik het mooiste wat er is, medeMerkers zien groeien. En het geeft een boost aan je organisatie."
"Toch is groei nooit een drijfveer geweest. Natuurlijk zijn we wel ambitieuze ondernemers! Als je iets graag doet en je kan mensen enthousiasmeren om eraan mee te werken, dan voelt het natuurlijk fijn als je kan schalen. Maar we groeien altijd op maat van onze mensen en onze organisatie. In het verleden hebben we bepaalde projecten uitgesteld, omdat we voelden dat onze organisatie er nog niet klaar voor was. En dat is geen enkel probleem, want we willen absoluut niet inboeten aan kwaliteit en duurzaamheid.”

KOENRAAD: “We bouwen op dit moment aan ons derde merk Upoffiz, waarbij we opnieuw voluit gaan om iets te brengen wat vandaag nog niet bestaat. Zo willen we opnieuw een bepaalde marktstandaard bepalen. En daarvoor zal iedereen binnen het bedrijf zichzelf blijven heruitvinden en naar een hoger niveau tillen.”

 

Hoe doen jullie dat dan, mensen stimuleren in die persoonlijke groei?
 

NELE: “Onze academy speelt daarin een belangrijke rol. Op deze plek brengen we mensen samen om kennis te delen en te innoveren. Hier halen we ze uit hun comfortzone door middel van brainstorms, gesprekken met andere stakeholders, door best practices te delen, …” 
“Daarnaast is er ook ons intern innovatieplatform, waarop onze medeMerkers innovatieve projecten kunnen indienen. 
Kan je je eigen proces verbeteren of voel je frictie bij huurders of investeerders en heb je een idee om dat op te lossen? Ga ervoor! Opmerkelijk genoeg zijn dit vaak medeMerkers die in hun dagelijkse job bijvoorbeeld geen teams aansturen en via dit platform de kans krijgen om te proeven van leiderschap.” 

KOENRAAD: “En dan heb je ook nog onze jaarlijkse medeMerkerstrip. Hiermee willen we mensen bedanken, erkennen 
en waarderen voor hun inspanningen. En tegelijk ook weer onderdompelen in die innovatiecultuur. Want het is belangrijk om te begrijpen welke trends er op ons afkomen. En dat beperkt zich niet tot Nele en mij die een innovatietrip maken. We proberen iedereen mee te nemen in ons groeiverhaal. Zo kunnen we samen die voorsprong behouden én vergroten.”

Upgrade Estate doet werknemers groeien

 

Het voelt fijn als je kan schalen. Maar we groeien altijd op maat van onze mensen en onze organisatie.” - Koenraad

Jullie lanceerden ook de Upskills. Vertel eens?

NELE: “Op basis van onze bedrijfswaarden hebben we een aantal skills gedefinieerd die in relatie staan tot de professionele en persoonlijke ontwikkeling van iemand. Deze Upskills — ownership, mensgerichtheid, samenwerken, duurzaamheid en growth mindset — hangen nauw samen met onze why, waar we sowieso veel aandacht aan schenken in onze Academy. Want als mensen niet begrijpen waar ze mee bezig zijn, dan gaat de output nooit zijn wat je ervan verwacht. Als we uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor ons, gaan ze meedenken en ontstaan er nieuwe groeiscenario’s voor onze partners.”

 

Groeien kan je enkel met het juiste talent en dat is heel divers. Hoe komen jullie tot een goede mix?

NELE: “Het gaat niet enkel om je eigen mensen. We gaan actief op zoek naar synergieën binnen ons netwerk. Zo weten we van sommige investeerders heel goed waar hun passie en expertise ligt, waardoor we hen kunnen betrekken in toekomstige ontwikkelingen. Iedereen, van investeerders en studenten tot medewerkers van de bedrijven in Upoffiz zijn lid van de Upgrade Academy. Ze kunnen deelnemen aan alle initiatieven die in het teken staan van persoonlijke groei. Als zij groeien, zal het bedrijf ook weer groeien. Anderen die kickstart kunnen geven, dat is de max. Daar halen we veel voldoening uit.”

 

Wanneer is groei succesvol of geslaagd?

NELE: “Als mensen gelukkig zijn met het resultaat omdat ze grenzen hebben verlegd en vooruitgang hebben geboekt. Dat hoeft niet altijd overweldigend te zijn. Voor een introvert persoon kan een pitch doen al een gigantische groei zijn. En leren uit een mislukking is misschien nog belangrijker. Want je maakt enkel een groeispurt als je ervaringen hebt die ook minder positief zijn en die learnings meeneemt.”

Werken bij Upgrade Estate