Overslaan en naar de inhoud gaan

Anthony is fan van de Upliving Shared Car

Portret
vrijdag, 12 november 2021 |
NL

Car sharing is caring. En dan vooral om de planeet, je medemens én je portemonnee. Zo dacht Anthony Jackson, huurder van Upliving BXL The Brewery, er ook over. Hij vertelt hoe zijn eigen wagen overbodig werd dankzij de Upliving shared car.

 

“Ik gebruik de Upliving shared car bijna wekelijks om boodschappen te doen. Zo hoef ik niet te sleuren. Ik rijd gewoon tot in de ondergrondse parking van ons gebouw. Ik betaal de deelauto enkel het uur dat ik hem nodig heb, wat veel goedkoper is dan een Uber. Reserveren verloopt op dezelfde manier als voor een deelfiets of een wasmachine, via de Tapazz app.

Dat gaat heel makkelijk en snel. Ik duid gewoon het start- en einduur aan. Het is nog maar één keer voorgevallen dat de deelwagen al bezet was.”
 

“Elektrisch rijden is trouwens niet alleen ecologischer en goedkoper, het is ook gewoon leuk!

Anthony Jackson_Upliving_Bxl_The_Brewery

“Vroeger had ik een eigen auto, maar die heb ik verkocht omdat ik hem niet meer nodig had. Ik kan overal naartoe met het openbaar vervoer, dat in Brussel goed geregeld is. En mijn werkgever betaalt mijn abonnement. Wil ik met vrienden een dagje naar zee of naar een park buiten de stad? Zelfs dan is de deelwagen minder duur dan een eigen auto te onderhouden, verzekering te betalen en parkeergeld te betalen.”

“Elektrisch rijden is trouwens niet alleen ecologischer en goedkoper, het is ook gewoon leuk! Het rijdt smooth, je hoort geen motorgeluid en het remt zacht. Wie nog nooit elektrisch reed, moet misschien even wennen, want zo’n wagen trekt heel snel op.”