Overslaan en naar de inhoud gaan

Up Date ♥️ met Upkot coach Illeke

Portret
maandag, 28 november 2022 |
NL
Geen betere manier om iemand te leren kennen dan ermee op date te gaan, vond coach Illeke. Ze voegde de ‘date’ bij het woord en lanceerde het allereerste Upkot Speeddate event

 

 

Alle coaches stonden aan de bar te glunderen “Oh my god, hoe geweldig is dit!"

Speeddate Upkot Illeke coach

ILLEKE : Het is leuk dat je je als Upkotter deel kan voelen van de grotere Upkot community. Uit het succes van onze Upkot fuiven in het verleden weten we dat onze studenten elkaar graag ontmoeten.

Daarom kwam ik met Valentijn op het spontane idee om een speeddate te organiseren in onze Upgrade Academy voor onze Upkotters. Dating is niet toevallig een hot topic in de Upkot community. Er zijn nu eenmaal veel singles onder de studenten.

Een date event met de focus op ‘het vinden van vriendschap’ enerzijds en op ‘het vinden van de liefde van je leven’ anderzijds, leek me een schot in de roos en een 100% match met onze Upkot waarden.

ILLEKE : Ik ben iemand die graag een trekkersrol opneemt. In mijn vrije tijd  host ik soms speeddate events voor zo’n 200 singles. Zo wist ik dat ‘Up Date’ een haalbare kaart was voor ons. Het was fantastisch om onze studenten in die setting te mogen ontvangen en koppelaarster te mogen spelen, ook voor de studenten van Mia Upkot en Whey Upkot waarvan ik zelf coach ben. 

Toen de bel luidde voor de eerste 8 minuten speeddating, keek ik om me heen en zag ik een overvolle Upgrade Academy. We hadden een intieme en gezellige sfeer gecreëerd met kleine tafeltjes, zelfs tot in de prachtige lokettenzaal.

Ik voelde een geweldige vibe  bij de 110 studenten die spontaan aan het keuvelen sloegen. Alle coaches stonden te glunderen: ‘hoe geweldig is dit!’.Mijn ambitie is groot, ik droom ervan om dit ooit in Flanders Expo te organiseren...

Speeddate Upkot Illeke coach
Wat is de grootste uitdaging bij dergelijke overkoepelende Upkot events?
 

ILLEKE: Alles begint met weten waar je studenten nood aan hebben. Daarnaast is de opkomst een belangrijke factor. Als je de community van de grote Upkot gebouwen niet mee hebt, mis je al een groot percentage van je publiek. Een Facebook event lanceren als enig communicatiemiddel werkt vandaag niet meer.
Zelf de leefkeukens binnengaan en een praatje maken in de gang is nog steeds de beste methode om studenten te enthousiasmeren. Het is belangrijk dat je als coach weet wie de meetrekkers zijn in 
je gebouw.

Het organiseren van connecterende events is een onontbeerlijk onderdeel van mijn werkplezier. Ik kan er echt mijn ei in kwijt en voel de positieve impact ervan. De Upkotters uit verschillende Upkot gebouwen verbinden door middel van leuke activiteiten geeft een boost aan het team van coaches én aan ‘ons merk’. 

Het vergt heel wat praktische organisatie en vraagt een andere manier van communiceren, waardoor we als team goed moeten samenwerken. Een Upkot beach volleyball toernooi, een closet sale, een campus cup, een galabal, … Ik ben er in elk geval helemaal klaar voor.

De sociale impact van dergelijke spontane activiteiten is heel groot. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en onze Upkotters voelen zich deel van een fijne community