Overslaan en naar de inhoud gaan

Luc pusht inclusiviteit op onze werven

Portret
vrijdag, 12 november 2021 |
NL

“Om de communicatie te verbeteren, biedt Upgrade Estate geregeld interne bijscholingen Frans en Engels aan voor onze projectleiders. Voor de medewerkers op de werf maakten we een zakwoordenboekje waarin gebruikelijke woorden en basiszinnen voor op de werf vertaald zijn naar het Arabisch, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks.”

Luc_Decanck_werfwoordenboek

 

Voor de medeMerkers op de werf maakten we een zakwoordenboekje

#WederzijdsRespect

“Natuurlijk gaat het hier niet enkel om de taal. We houden ook rekening met de planning tijdens de Ramadan en religieuze feestdagen. Zo valt Kerstmis dit jaar in het begin van de kerstvakantie. Omdat Poolse arbeiders graag enkele dagen vroeger naar huis vertrekken, zitten we met de onderaannemers aan tafel om te schuiven in de planning. En tijdens de meiviering - het moment waarop het hoogste punt van de ruwbouw wordt bereikt - plaatsen we een meiboom en trakteren we op een barbecue of hotdog, met veggie- en halalaanbod.”

Tweerichtingsverkeer
 

“Wij zijn open-minded, dan verwachten we dat andersom ook. Zo telt mijn team veel vrouwen, wat niet evident is in de
bouwsector. En langs onze werven passeren er vaak studentes. Het is al voorgevallen dat onze vrouwelijke projectleiders anders worden behandeld of dat studentes worden befloten. Dan gaan we - soms meermaals - met de aannemers en arbeiders in gesprek over een respectvolle houding. Want die bedrijfscultuur willen we verder dragen op en naast de werf.”