Overslaan en naar de inhoud gaan

Studio Basta integreert meer groen in onze projecten

Portret
vrijdag, 12 november 2021 |
NL

De stadskantoren van de toekomst zijn letterlijk groen. Want groenstructuren en buitenruimtes zorgen voor meer creativiteit, productiviteit en welzijn. Tuin- en landschapsarchitect Kenny Windels van Studio Basta weet dat als geen ander en ontwierp de buitenruimtes van Upoffiz.
 

“Studio Basta en Upgrade Estate matchen goed omdat onze visie rond buitenruimtes gelijkloopt: vergroenen en ontharden, materialen recupereren, slim waterbeheer, biodiversiteit stimuleren... Groene, leefbare buitenplekken die mensen samenbrengen. Vanuit hun hart willen Nele en Koenraad dat de groenstructuren geen opvulling zijn, maar mee voor de beleving zorgen. Als ontwerper is het een cadeau om een bouwheer te hebben die de juiste ambities heeft, investeert in buitenruimtes en ons van in het begin laat samenwerken met de architecten.”

Studio_Basta_Kenny_Windels

“Mensen voelen zich beter als ze de seizoenen volgen”

Uit een recente studie van Upgrade Estate bleek het positieve effect van een groene omgeving op de productiviteit op de werkvloer. Studio Basta weet gelukkig al langer dat mensen zich beter voelen als ze de seizoenen volgen en buiten vertoeven. Jammer dat de meesten daarvoor op reis moeten gaan. Waarom zorgen we er in het dagelijkse werkleven niet voor dat we selfies tussen het groen kunnen nemen?”

“Bij Upoffiz zal dat zéker kunnen. Géén typisch bedrijventerrein, waar de buitenruimte vaak gereduceerd wordt tot parking. Een uitdaging, omdat we maar één ondergronds verdiep mochten bouwen om de grondwaterstromen niet te doorbreken. Dus losten we het parkingtekort op met een zwevend dek waaronder o.a. geparkeerd wordt en waardoor het bovendek volledig autovrij wordt. Een soort daktuin op vier meter hoog, zeg maar. Met een buitenterras, een podium en een tribune, vergaderbuitenruimtes, sportveldjes, een glijbaan…maximaal in en tussen het groen uiteraard.

Ja, we kregen de kans om een fantastische buitenruimte te creëren, die functioneel én esthetisch is.”