Overslaan en naar de inhoud gaan

Upkot Coach Maren lanceerde de 'Zero Waste Fridge'

Portret
vrijdag, 12 november 2021 |
NL

Een half brood of een portie spaghetti op overschot? Die laten Upkotters voortaan niet meer slecht worden om vervolgens met een dichtgeknepen neus weg te gooien. Want Upkot coach Maren Cornelis riep de zero waste fridge in het leven!

“Als coach van Benelux Upkot en Kaai Upkot stoorde ik me weleens aan de Facebookberichten over leftovers. Ik heb nog over, kom maar halen. Maar een gepast afhaalmoment vinden, was vaak moeilijk. Toen we met Limoengroen ecologische concepten voor studenten moesten bedenken, wou ik hiermee aan de slag. Mijn idee voor een zero waste fridge waarin Upkotters hun overschotten konden droppen, werd enthousiast onthaald.”

 

Mijn idee voor een zero waste fridge waarin Upkotters hun overschotten konden droppen, werd enthousiast onthaald

“Een halve komkommer, tapenades, een portie kruiden uit de HelloFresh-doos, een glutenvrij brood, gratis energiedrankjes… De donaties zijn heel uiteenlopend. En ook wel typerend voor jongeren, die vaak een miskoop doen. Waar de ene van zegt ieuw, wat is dat, eet of drinkt een ander het met veel plezier op. En de hoeveelheden zijn
ook vaak niet op maat van een student of single.”

“Op geopende verpakking moet eigenlijk een etiket kleven met de openingsdatum, maar dat is vaak een brug te ver voor studenten. En gesloten verpakkingen zijn gewoon populairder. Lang niet alles in de zero waste fridge wordt dus benut, maar het kreeg tenminste wel een tweede kans voor het in onze restcontainer terechtkomt. Ik heb ook al eens broodpudding voor iedereen gemaakt. Of het teveel aan droog brood meegenomen naar de kippen van Kaai Upkot. Zo werd de voedselketen volledig benut.”

Upkot_Coach_Maren_Zero_Waste_Fridge