Overslaan en naar de inhoud gaan

Wij deden mee aan de zeepkistenrace!

Portret
maandag, 21 november 2022 |
NL
Er lijkt geen rem te zitten op het enthousiasme van de Upliving community. Meer nog, de positieve vibes van hun zelf georganiseerde buurtfeest, ‘Brasserie Parkiet’, moeten aanstekelijk gewerkt hebben. Diezelfde zomer lanceerde Upliving bewoner Erich Marx spontaan het idee om deel te nemen aan de alom bekende Red Bull (™) Zeepkistenrace.Een initiatief waar Upgrade Estate zich al te graag achter schaarde.

ERICH: Het is op zijn minst gezegd opvallend dat we bij Upliving BXL - The Brewery allemaal erg betrokken zijn bij activiteiten. Het fijnste vind ik dat je een leuke tijd hebt met mensen die je waardeert en die op hun beurt ook jouw aanwezigheid appreciëren. Het plezier is altijd wederzijds.

Het was mijn initiatief om deel te nemen aan de zeepkistenrace, omdat het me altijd leuk leek om dat eens te proberen. Toen ik de advertentie op Instagram zag, heb ik het idee meteen gedeeld met 
Jasper. Hij kon me als coach helpen aan extra enthousiastelingen tijdens onze Up-camp trip in Aywaille.

De aanvang van zulke projecten vind ik altijd super spannend. In die fase bruist het van de ideeën. Ik ben dan misschien ingenieur van beroep, maar de creativiteit van anderen in het team heeft ons finaal meer in het voordeel gespeeld. Zeker toen we out-of-the-box moesten denken om het gewicht van de zeepkist terug te brengen tot 80kg. 

Redbull zeepkisten race upliving

 

 

Hulde aan Jasper, Coco, Jeremy, Eloïse en alle andere betrokken Upliving bewoners en supporters. Dit was niet mogelijk zonder jullie.

- Erich, Upliving bewoner

 

Hoewel ik tijdens de race zo’n schrik had dat we gingen crashen en ik constant op de rem stond, was ik best onder de indruk van onze snelheid. Ik ga ervan uit dat we bij de snelste van de 60  deelnemers zijn geëindigd. De zeepkistenrace is dan wel een officiële competitie, maar de meeste groepen zijn er gewoon voor de lol.
 
Hoe dan ook, iedereen heeft genoten. De vriendelijke vibes op het terrein waren voelbaar en we waren allemaal onder de indruk van hoeveel creativiteit en moeite bepaalde groepen in hun zeepkist hadden gestoken. 

Uiteindelijk ben ik blij dat we onszelf niet al te veel druk hebben opgelegd en vertrouwden op de vaardigheden en competenties van het team. Zo kom je er altijd, en met die mentaliteit doen we volgend jaar opnieuw mee!

Redbull zeepkisten race upliving