Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog
04 vrijdag 2020 |
NL

5  funny things over het CEO-koppel achter Upgrade Estate 

Dat Nele Van Damme en Koenraad Belsack het powerkoppel achter Upgrade Estate zijn hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist je ook dat ze hun weg naar het ondernemerschap aflegden in een foodtruck? Dat avondwandelingen een vast gegeven zijn in hun relatie als CEO-koppel? En dat je Nele op woensdagmiddag nóóit op kantoor vindt? 

 

Lees 5 funny wist-je-datjes over deze echt’VEN’noten, zoals storytellingarchitect Ianka Fleerackers het zo mooi verwoordde, uit de podcast Brave New Human, waarin Ianka op stap ging met Nele.

 

#1 Vóór Upgrade Estate kwam… een foodtruck

“Als jonge twintigers openden we een eetkraam op de Gentse Feesten”, vertelt Nele. “We waren onervaren, maar wel gedreven. We lasten zelf een pizzaoven, probeerden onze gerechtjes uit… Onze let's go for it-mentaliteit bleek een succes en het jaar nadien was ons eetkraam nog efficiënter. Zo hebben we de basis gelegd voor wat we vandaag doen. Want met de opbrengst gingen we een lening aan voor een pand dat we zelf verbouwden tot studentenkoten.” 

 

#2 Wandelvergaderingen in de natuur

“Om stoom af te laten maken Koenraad en ik zo’n drie keer per week een avondwandeling. Want we runnen dan wel hetzelfde bedrijf, soms zien we elkaar een hele dag niet. Dus babbelen we even bij tijdens een wandeling in de natuur, waar ik helemaal tot rust kom. Zo hoeven we niet alles in het bijzijn van de kinderen aan de keukentafel te bespreken.”

 

#3 Sabbatjaar? Sabbatzomer!

“Het is onze grote droom om een jaar naar buitenland te gaan, om onszelf te verrijken met een fellowship of uitwisselingsprogramma. Niet evident, als je een groot bedrijf runt. Dus daagden we ons managementteam vorig jaar uit om na te denken over hoe ze zichzelf zouden organiseren als wij een jaar zouden weg zijn. Het was een fictieve oefening, maar het heeft wat in gang gezet. Want deze zomer cancelden we al onze operationele meetings en gaven we onze mandaten door. We krijgen enkel nog een wekelijkse update. En ik mag deze zomer zelf mijn agenda bepalen, fantastisch!”

#4 Woensdag, frietjesdag

“Er mag gebeuren wat er wil, maar woensdagnamiddag tussen 12 en 14 uur weet iedereen in het bedrijf dat ze geen afspraken mogen plannen. Want dan gaan wij al 22 jaar lang met het ganse gezin bij mijn ouders frietjes eten. Met balletjes in tomatensaus of mosseltjes, ... Dat betekent ook dat de kleinkinderen super hecht zijn, omdat ze gans hun leven al hun neefjes en neefjes zien.”

 

#5 Deze twee dingen wil Nele nooit kunnen

“Er zijn twee dingen die ik niet kan: iemand kopiëren of mezelf kopiëren. Als ik in een bepaald project iets conceptueel bedacht, gebruik ik het niet meer bij andere projecten, hoe wijs het soms ook is. Want dan is de fun eraf. Mezelf uitdagen en continu vernieuwen, dat is deel van mijn geluk.”

 

Wandel virtueel mee met Nele en Ianka in de volledige podcastaflevering: Op stap met Brave New Human Nele Van Damme - Upgrade Estate