Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona  – 1 week later

Corona – 1 week later

 

Flashback naar 11 dagen geleden. Donderdag 12 maart. Heads up voor wie de dagen nu al in elkaar overvloeien: ’s avonds werd aangekondigd dat de scholen zouden sluiten. Dat contacten vermeden moesten worden en evenementen niet meer konden doorgaan. Eén mail vanuit het managementteam: om 15h30 conference call met alle medeMerkers. Kijk individueel op jullie scherm. Meevolgen is verplicht, of je nu op een werf, in een Upkot gebouw, in een opleiding, op kantoor of aan het thuiswerken bent.


In beeld kwamen onze co-CEO Koenraad en Happiness Officer Sofie. Hun boodschap was niet mis te verstaan. De voorzorgsmaatregelen die tot zover al genomen werden, volstonden niet meer voor het bedrijf. We zouden een stapje verder gaan. Er werden duidelijke & ingrijpende afspraken gemaakt. De verhuur – en kijkdagen gaan niet meer door. De werven proberen we zo lang mogelijk in leven te houden met minimaal aantal medeMerkers ter plaatse. Iedereen die kan, werkt van thuis. Alle meetings worden digitaal georganiseerd. Het managementteam ontmoet elkaar niet meer in levende lijve.


En Koenraad sloot af met de bizarre woorden: "Ik hoop dat ik morgen zo weinig mogelijk volk op kantoor zie". Meteen belanden we in een nieuwe realiteit. Eén waarin Upgrade Estate de situatie aanvaardt, maar de gevolgen aanvecht. Output management wordt de norm. Alles verloopt van op afstand. Ons marketingteam bokst op 24h een digitaal verhuurplatform in elkaar waardoor studenten dankzij een virtuele tour toch een kot kunnen huren. Op één week werden maar liefst 200 koten verhuurd!


We krijgen een dagelijkse video update van Nele & Koenraad. De nieuwsbrief verspreidt tips & tricks om thuis te werken, al dan niet met kinderen aan in huis. En op de werven wordt er alles aan gedaan om in veilige omstandigheden toch zo veel mogelijk werk te verzetten.
Er is een UPgrade Estate playlist gemaakt op Spotify en vrijdag hadden we onze eerste digitale after work drink. 

 

Inzetten op connectie is extra uitdagend deze dagen. Maar ook hier heeft Upgrade Estate een oplossing voor. Vandaag lanceren we ons digitaal informatieplatform. Om geconnecteerd te blijven met onze medeMerkers, investeerders en studenten. Waar we interessante topics delen via webinars, waar je online kan investeren en onze projecten virtueel kan bezoeken.


Het is een eer om voor een bedrijf als Upgrade Estate te mogen werken. Een bedrijf dat in elke uitdaging een opportuniteit ziet. En we blijven met een grote dosis optimisme werken en vechten om het bedrijf in deze moeilijke tijden draaiende te houden. Eén ding is zeker: jullie hebben het laatste van ons nog niet gezien.

 

 

Corona  – 1 week later

 

Corona  – 1 week later