Overslaan en naar de inhoud gaan

Psycholoog@upkot

Psycholoog@upkot

 

Begin november 2020 voerde Upkot een bevraging uit bij haar studenten-huurders naar hun mentale welzijn. 381 studenten namen eraan deel. Uit de resultaten blijkt dat het algemene welbevinden van de student op een laag pitje staat. Studenten geven zichzelf gemiddeld slechts een 5,6 op 10 inzake mentale veerkracht. Ruim 6 op 10 van de deelnemers ervaart bijkomende stress door de huidige situatie. 7 op de 10 mist het contact met vrienden. Recente mediaberichten spraken over nog slechtere cijfers in enquêtes bij de brede studentenpopulatie.

 

Daarom neemt Upkot het heft in handen. Concreet kunnen studenten die verblijven in de Upkot-gebouwen vanaf midden november online een raadpleging boeken met Tondel, een erkende therapiepraktijk aangezocht door Upkot. De consultatie zelf heeft in alle vertrouwen en onder vier ogen plaatsvinden in de Upgrade Academy in Gent. De kosten van de raadplegingen worden volledig gedragen door Upkot.

 

Upkot hoopt met het initiatief om studenten te helpen de drempel te overwinnen om psychische hulp in te roepen. Ook in het programma De zevende dag van 15 november 2020 deed Professor Maarten Vansteenkiste (UGent) een oproep voor bijkomende psychische bijstand voor studenten.

 

Indien blijkt dat de Gentse studenten hierdoor sneller de weg vinden naar psychologische hulp zal Upkot dit initiatief uitrollen naar de andere steden waar het actief is (Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Hasselt en Kortrijk). 

 

Later deze maand organiseert Upkot ook een webinar voor studenten en hun ouders rond mentaal welzijn. Deze initiatieven kaderen in de missie van Upgrade Estate om via haar activiteiten sociale impact en maatschappelijke meerwaarde te creëren.