Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste prijs op Architect at Work 2019

Eerste prijs op Architect at Work 2019

 

Innoveren, elke dag opnieuw

 

Als vernieuwend bedrijf streven we ernaar om up-to-date te zijn met de nieuwste technologieën en innovaties. Nele en Koenraad dagen met de Upgrade Technology al onze medewerkers uit om mee te denken en innovatieve projecten uit te werken. Er kwamen al tal van initiatieven uit verschillende afdelingen, waaronder eentje uit onze bouwafdeling Upsize.

 

Een paar maanden geleden sloegen enkele Upsizers de handen in elkaar om het uittekenen, uitwerken en opvolgen van onze nieuwe projecten te optimaliseren. Resultaat: door middel  van Building Information Modeling (BIM) in Revit en virtual reality worden onze nieuwe projecten naar een hoger niveau getild! 

 

Ons nieuwste project Bro Upkot, een studententoren met maar liefst 18 verdiepingen, is daar één van en werd door Kenny volledig uitgetekend in een 3D BIM-model. Door het uittekenen van de interne structuur, de technieken en de opbouw van het gebouw kunnen we al van voor de werken van start zijn gegaan eventuele overlappingen of problemen blootleggen. Het is zelfs ook mogelijk om virtueel door het gebouw te lopen. 

Architect at Work 2019

 

We beslisten dan ook om met het 3D BIM-model van Bro Upkot deel te nemen aan de ‘BIM-bouwdata extractie’ wedstrijd op de Architect at Work beurs in Kortrijk. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door C3A, het bedrijf achter de Autodesk Revit software. Architect at Work is een tweejaarlijks evenement voor (interieur) architecten en focust voornamelijk op productinnovaties.

 

Het waren uiteindelijk de bezoekers van de Architect at Work beurs die de winnaar bepaalden. Van de 12 genomineerden kwam onze inzending als winnaar uit de bus. 

 

We zijn heel trots op wat we als team en als bedrijf konden verwezenlijken. Dergelijke erkenning is voor ons dan ook de kers op de taart.

Kenny Van Herreweghe, Planner & Designer

 

 

 

upgrade estate wint bim wedstrijd

 

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft én een welverdiende pluim voor onze Upsize afdeling!

 

upsize team