Overslaan en naar de inhoud gaan

Upcitytrip 2019

De Upcitytrip door de ogen van onze nieuwe medewerker Annelies

 

“Nog één ding,” zei onze Happiness Officer Sofie toen ik eind december liet weten dat ik aan de slag zou gaan bij Upgrade Estate. “Nadat je je eerste week hebt gewerkt, gaan we op onze jaarlijkse Upcitytrip. Ben je nog vrij dat weekend?”. En zo geschiedde.


Nog groener dan groen achter mijn oren, stapte ik die vrijdagochtend op de bus richting het onbekende. Gedurende de week was er eindeloos gespeculeerd. Dat het met het vliegtuig zou zijn naar een vermoedelijk warme bestemming, daar was zo goed als iedereen het over eens. Er werd hier en daar gemord toen bleek dat we op voorhand niet meer te weten zouden komen dan het feit dat we ons dienden te voorzien op alle weersomstandigheden. Eerlijk is eerlijk, voornamelijk de vrouwen maakten zich bij momenten grote zorgen over het inpakken van hun koffer.

 

Ook op de dag van vertrek was de spanning te snijden, de organisatie loste niks. Toen onze bus koers zette richting Nederland, werd er naarstig gezocht waarnaartoe we zouden kunnen vliegen vanuit Eindhoven.


“Malaga! Firenze! Milaan!”

 

Upcitytrip


Op het moment dat we uitstapten aan de luchthaven en die op een drafje doorkruisten, waren de meningen nog steeds verdeeld. Toen Ellen, een van de collega-reisleiders en in een vorig leven nog stewardess bij Sabena, ons toesprak buiten aan het luchthavengebouw, werd duidelijk dat geen van ons allen het bij het rechte eind had. Er bleek geen sprake van een vliegreis, Eindhoven was onze eindbestemming.

 

Upcitytrip

 

Het hele weekend was tot in de puntjes voorbereid en een mooie mix van educatieve bezoeken en ontspanning. Alleen al op onze eerste dag maakten we een rit met de huifkar, een uitgebreide rondleiding door The Student Hotel, crosten we rond met go-cars en legden de laatste (al bleken dat er toch nog een heel pak) kilometers richting onze logies af met de bierfiets.

 

Upcitytrip


Opgefrist en tot in de puntjes verzorgd in galakledij, sloten we de avond in stijl af met een uitgebreide winterbarbecue en een Upgrade Estate versie van Het Swingpaleis.

 

Na een korte nacht trapten we ons op tandems door de binnenstad van Eindhoven. Begeleid door een gids die, uiteraard, de nadruk legde op de architectuur en enkele bijzondere gebouwen in de stad, trachtten we ons warm te houden bij toch wel erg koude temperaturen. Als complete leek binnen de vastgoedsector, waren de gegidste bezoeken voor mij een enorme meerwaarde aan het bedrijfsweekend. De drie dagen waren in de eerste plaats erg leuk, maar toen ik zondagavond uitgeput thuiskwam en begon te vertellen, merkte ik dat ik er toch ook heel wat van had opgestoken.

 

Upgrade Academy

 

Als je mij vraagt wat me vooral zal bij blijven van mijn eerste weekend met de Upgrade Family, dan is dat toch wel de unieke band en sfeer binnen het bedrijf. Een die je zeker niet overal terugvindt.


Na je allereerste week op een nieuwe job meteen een volledig weekend weggaan is geen evidentie. En toch heb ik me geen moment het vijfde wiel aan de wagen gevoeld.

 

Buiten was het koud, bij momenten zelfs heel koud.
Maar als ik terugdenk aan Eindhoven voel ik niks anders dan een grote warme gloed…

 

Annelies - Customer Delight Officer

 

Upcitytrip