Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing - Hoe China wint zonder te vechten

Lezing – Hoe China wint zonder te vechten


Upgrade Academy stelt voor: De Technologische Koude Oorlog – Hoe China wint zonder te vechten en waarom het ons allemaal aanbelangt. Gebracht door Tom Van De Weghe.   


De Upgrade Academy is een offline forum waar partners van Upgrade Estate de kans krijgen elkaar te ontmoeten, te inspireren, te innoveren en ervaring en kennis met elkaar te delen. Maandelijks organiseren we tal van activiteiten voor onze medeMerkers, Upkot studenten, Upkot coaches, investeerders, aannemers, enz.


Veel Upgrade stakeholders keken vol spanning uit naar de lezing van Tom Van de Weghe. Tom is een gelauwerd onderzoeksjournalist, een buitenlandspecialist voor VRT én een jeugdvriend van ons beide Believers Koenraad & Nele. Van 2007 tot 2012 bracht hij als Azië-correspondent verslag uit over diverse onderwerpen. Hij bracht onder meer verslag uit over de belangrijkste events van de Olympische Spelen van 2008, de machtsoverdracht van Noord-Korea. Maar ook over de aardbevingen in Sichuan, de onrust in zowel Tibet als Myanmar en Thailand én de nucleaire ramp in Fukushima. Een indrukwekkend palmares dus. 

 

Tom Van de Weghe

 

Tijdens de lezing op 13 november 2019 schetste Tom ons een beeld van de Technologische Koude Oorlog in China. Specifieker over het feit hoe China wint zonder te vechten en hoe dit ons allemaal aanbelangt. Hij liet drie grote topics aan bod komen: het China van gisteren, het China van vandaag en het China van morgen. 

 

In China gisteren werd uitvoerig besproken hoe Tom als buitenland correspondent voor VRT Nieuws ondervond wat het betekent om als journalist in China te werken. Bij China vandaag kwam aan bod wat de huidige impact is op het dagelijkse leven in China, de persvrijheid in het land zelf, maar ook op de nieuwsstromen vanuit het land. Hij sloot af met het China van morgen, namelijk hoe China bezig is aan een wereldwijde mediaexpansie en hoe dit mogelijks invloed kan hebben op ons eigen leven. 

 

Tom Van de Weghe


Tom zijn woorden en vaststellingen zette de volledige zaal aan tot denken. Er volgde een resem boeiende vragen uit het publiek, die uitvoerig beantwoord werden. Nadien was er nog een hapje en drankje voorzien. De ideale gelegenheid om nog even na te praten over de (toch wel) indrukwekkende keynote. 

 

Tom Van de Weghe

 

Heel erg bedankt, Tom Van de Weghe. Je hebt ons aan het denken gezet!