Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing – Wat te doen bij sociale inspectie?

Lezing – Wat te doen bij sociale inspectie?

 

Iedere ondernemer komt in zijn carrière wel eens in aanraking met een sociale inspectie. Dergelijke controle veroorzaakt vaak onnodig stress. In de Upgrade Academy nodigen wij sprekers uit die een connectie hebben met het Upgrade Estate verhaal. Stakeholders die ons en andere stakeholders verrijken met hun passie of expertise. Toen Koen, investeerder en Sociaal Inspecteur-Teamchef bij de RSZ, voorstelde om een lezing te geven over sociale inspectie werden wij dan ook meteen getriggerd. Once and for all wilden we de stress bij een sociale inspectie wegnemen. Niet enkel voor onze collega’s, maar ook voor onze aannemers en partners. 

 

Dat het onderwerp wel degelijk leeft, bewees de grote opkomst in het ‘Boefkot’ (lees: de eetzaal in ons hoofdkantoor). Koen gaf de aanwezigen inkijk in de verschillende diensten en afdelingen die betrokken kunnen zijn bij een sociale controle. Hij vertelde aan welke voorwaarden je als bedrijf of instelling moet voldoen op vlak van sociale zekerheid. Daarnaast gaf hij een extra woordje uitleg over werfcontroles en toonde hij nuttige websites en online tools (zie hieronder) waar je niet alleen alle nodige documenten, maar ook handige checklists kan vinden per sector. 

 

lezing sociale inspectie

 

We kregen informatie over de rechten, maar ook over de plichten van de ondernemer, werkgever én werknemer. Op het einde gaf Koen ook nog enkele concrete tips & tricks en beantwoordde hij praktische vragen van een enthousiast publiek. De avond werd afgesloten met een gezellige drink waar werd nagekaart over een interessante lezing en de aanwezigen gingen naar huis met enkele actiepunten. 

 

Bedankt voor de boeiende uiteenzetting, Koen! 
Heb je de lezing gemist? Bekijk hier enkele handige websites over de topic: 
 

https://www.siod.belgie.be/nl/siod
https://www.rsz.fgov.be/nl 
https://www.socialsecurity.be/

 

Lezing – Wat te doen bij sociale inspectie?