Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleiding stadsbestuur en staddiensten

Rondleiding stadsbestuur en staddiensten

Door een warm welkom van Koenraad en Nele en een heerlijke kop koffie van OR, schudden we de gure februarikou van ons af. Plaats van afspraak is de Backstay, het toekomstige onderkomen van onze eigen Upgrade Academy.

 

Rondleiding stadsbestuur en staddiensten

 

Upkot project Backstage² is er eentje met een verhaal, dat van drukkerij Het Licht waar in 1930 de eerste druk van dagblad Vooruit van de persen rolde. Die geschiedenis heeft in de inrichting van het project een heel duidelijke plek gekregen. Als bedanking voor de constructieve samenwerking met Stad Gent, nodigden we een aantal mensen uit voor een kijkje achter de schermen. Backstage² opende eind september 2018 zijn majestueuze deuren, een collectieve studentenhuisvesting met 142 entiteiten in een prachtig, historisch pand.

 

Ook benieuwd? Bekijk meer foto’s van Backstage² Upkot.

 

Na een korte toelichting trokken we opnieuw onze jassen aan voor een ontdekking ‘on the field’. Door de statigheid van het gebouw in combinatie met de keuze van materialen bij de renovatie, heeft Backstage² alles om tot eenieders verbeelding te spreken. Via de indrukwekkende ingang, met duidelijke verwijzing naar het drukkerijverleden, kom je terecht in de prachtige binnentuin. De gevel bedekt met cortenstaal ontlokte hier en daar wat ‘oh’s en ‘ah’s’ bij de aanwezigen. Alleen het uitzicht op de Gentse skyline van op het dakterras was ons, door het mistige weer, jammer genoeg niet gegund.

 

Ondanks het barkoude weer kunnen we, mijmerend over het enthousiaste gezelschap en de lovende reacties achteraf, niet anders dan een heerlijk warm gevoel overhouden aan dit vree wijs bezoek.

 

Ook benieuwd? Bekijk meer foto’s van Backstage² Upkot. Ook benieuwd? Bekijk meer foto’s van Backstage² Upkot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook benieuwd? Bekijk meer foto’s van Backstage² Upkot.