Skip to main content

We've got your back I Hoe groot is de slaagkans van onze duurzaamheidsstrategie? (NL)

Blog
Friday, 04 November 2022 |
English
De Covid-pandemie is amper voorbij en de volgende uitdagingen als gevolg van de opwarming van de aarde dienen zich al aan. Journalist Tom Van De Weghe peilde voor deze blogreeks naar heldere antwoorden op 5 kritische vragen over hoe Upgrade Estate de huidige energiecrisis het hoofd zal bieden en wat dat betekent voor haar stakeholders..
 
 
 
Jullie schakelen een niveau hoger in jullie duurzame strategie, das goed nieuws voor het klimaat. Hoe groot is de kans dat jullie slagen in je opzet?

Koenraad : Onze visie is helder. De strategie om ernaar toe te werken is duidelijk. Uiteraard zijn we afhankelijk van omgevingsfactoren, maar we blijven altijd vasthouden aan onze strategie waardoor de kans groot is dat we zullen slagen.

 

De prijzen van de grondstoffen zijn sterk gestegen en leveringstermijnen staan onder druk. Tal van aannemers durven het zelfs niet meer aan om vaste prijzen te garanderen. Hoe garanderen jullie het beloofde rendement voor investeerders die nog maar net investeerden in een project ?

Nele: Dat is een erg terechte vraag. Als je kijkt naar een klassieke investeringsformule op de vastgoedmarkt, dan zien we dat de meer klassieke vastgoedaanbieders hun prijsstijgingen integraal doorrekenen aan de eindklant. Bij ons is dat helemaal anders.
Met onze roerende investeringsformule kies je als investeerder voor een vast bedrag en je gaat voor een minimale uitkering. Onze waarden zijn 'familiaal' en 'betrouwbaar'. We zeggen wat we doen en doen altijd wat we zeggen. Wat levertermijnen van materiaal betreft, is wendbaarheid heel belangrijk. De laatste weken is er wel elke dag iets dat op ons pad komt, waardoor we heel creatief moeten denken en handelen. Dat betekent dat we al eens een andere keuze van materialen hebben moeten maken. Onze investeerders zijn niet blind voor de huidige tendensen en vertrouwen erop dat we tijdig zullen communiceren indien nodig. Dat vertrouwen is voor ons de enige juiste manier om onze langetermijnrelaties met investeerders te kunnen waarmaken en te behouden.

 

 

 

Lees de andere artikels uit de reeks: We've Got Your Back

https://upgrade-estate.be/nl/stories/blog/weve-got-your-back-i-hoe-betaalbaar-d…
Hoe betaalbaar is al die duurzaamheid?

We've got your back I Hoe betaalbaar is duurzaamheid

https://upgrade-estate.be/nl/stories/blog/weve-got-your-back-i-welke-invloed-he…
Het verhuurmodel van Upgrade Estate

We've got your back I Welke invloed heeft de huidige crisis op het verhuurmodel van Upgrade Estate

https://upgrade-estate.be/nl/stories/blog/weve-got-your-back-i-welk-risico-lope…
We've got your back

We've got your back I Welk risico lopen investeerders op vroegtijdige huuropzegging?

https://upgrade-estate.be/nl/stories/blog/weve-got-your-back-i-hoe-kijken-onze-…
Medewerkers van Upgrade Estate

We've got your back I Hoe kijken onze medeMerkers naar de huidige crisis?